Skip to content

BaLaKo isi confirma prezenta la editia 9 PLAI Festival

 BaLaKo este un nou proiect muzical autohton dedicat genurilor jazz si world music. Conceput ca o calatorie muzicala prin lume, BaLaKo prezinta un amestec efervescent de ritmuri clasice de jazz, imbogatite cu sonoritati traditionale culese din folclorul balcanic si influente latine. 

 
Infiintat in 2012, membrii trupei (formata din instrumentistii Mandinga) povestesc, la emisiunea TVR Garantat 100%,  despre inceputurile proiectului: Am incercat de mult timp sa combinam salsa cu folclor; ideea ne-a venit in 2010, dupa un concert la Sala Palatului, in care am prezentat istoria muzicii latino incepand din 1950. Doi ani mai tarziu se nastea BaLaKo, din dorinta de a incepe sa cantam si ceea ce ne place, nu doar muzica comerciala.
 
La scurt timp de la infiintare, in 2013, BaLaKo participa la Montreux Jazz Festival, fiind una dintre cele mai apreciate trupe ale acelei editii. Pentru vara aceasta, au fost confirmati la North Sea Jazz Festival, in august vor canta la Sziget Festival, iar in septembrie vor veni la Timisoara, in cadrul PLAI Festival 2014.
 

 
Pe langa Valentin Zachar (saxofon/caval), Chupi (tobe/vioara/voce), Tony (trombon), Omar (pian) si Nino (congas/timbales), acestora li se alatura Leonard Vasile (clape/acordeon), Seby Yoo (bas) si Sebastian Burneci (trompeta). Elena Ionescu va face si ea parte din acest proiect, in calitate de guest star.
 
Abonamente:
  • Pana la 1 septembrie 2014, puteti achizitiona abonamente pentru festivalul PLAI la pretul de 90 de lei. Dupa aceasta data, pretul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival si sunt disponibile in reteaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos si reteaua librariilor Carturesti).
  • Abonamentele cu acces in CAMPING au acelasi pret dar sunt limitate la 100 de locuri.
  • Pretul abonamentelor contine toate taxele, impozitele si comisioanele de distributie.
  • Pe langa abonamentul pre-sale, in reteaua Librariile Carturesti se poate achizitiona un pachet ce contine un abonament PLAI 2014 si un tricou in editie speciala.
MUZEUL SATULUI BANATEAN ARE CAPACITATE LIMITATA. Va rugam sa cumparati abonamentele din timp.
Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival
Festivalul PLAI 2014 este organizat in parteneriat cu Casa de Cultura  a Municipiului Timisoara si cu sustinerea Consiliului Judetean Timis.
 
Ti-ai luat bilet?

Citește în continuare