Skip to content

Mircea Baniciu @ Papa la Soni Vama Veche

Miercuri seara, pe 30 iulie, la ceas aniversar, vamaioții sunt invitați la un recital deosebit susținut de Mircea Baniciu la Papa la Șoni.
 
Mircea Baniciu, cantaret de muzica folk, s-a nascut la data de 31 iulie 1949, in Timisoara. A prins gustul muzicii pe la 7 ani, dupa ce parintii i-au cumparat o chitara. Apoi, a studiat pianul pana la 14 ani.
Prima aparitie a fost pe scena Teatrului German din Timisoara, unde canta folk in special – Donovan, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, precum si cateva incercari de compozitii proprii.
 
Pentru scurt timp a facut parte din trupa Clasic XX. Ulterior a aparut din nou singur pe scena clubului PM6 din Timisoara, unde din cand in cand canta Phoenix-ul lui Nicu Covaci, ramas fara solist vocal dupa plecarea lui Moni Bordeianu. Aici a fost vazut de Bela Kamocsa (pe atunci basist la Phoenix), care i-a recomandat lui Covaci sa-l asculte cu mare atentie.
 

 
La 21 de ani (1971) este cooptat in trupa Phoenix ca solist vocal. 
Anii\’90 aveau sa insemne un nou inceput pentru Mircea Baniciu, o perioada marcata de noi succese atat in carierea solo cat si impreuna cu grupul Pasarea Colibri si de reintoarcerea grupului Phoenix pe scenele din Romania.
 
Au urmat cativa ani in care ba pleca, ba revenea in Phoenix. In anul 2008, Mircea Baniciu a lansat primul sau Best Of.
 
Va asteptam miercuri seara in Vama sa+l ascultam live pe mircea Baniciu!

Citește în continuare