Skip to content

Jazzybirds @ Papa la Soni Vama Veche

Jazzybirds” (Avibus Popularis Musica) – păsările-jazz îşi au habitatul pe vârfurile stâncoase ale celui de-al şaptelea (şi cel mai mare) continent, Sincopia. Originile lor se pierd in negura timpurilor.
 
Trioliţii (băştinaşii pâna in ziua de azi pe nedrept ignoraţi şi neînţeleşi) povestesc că, în urmă cu milioane de ani, pe timpul copilăriei Lunii, pe când aceasta orbita aproape de Pământ, păsările-jazz iernau des acolo. Foarte probabil aici şi-au perfecţionat cântecul măiastru.
 

 
Această legendă, ca şi altele asemenea ei, a fost imortalizată în melodii populare ca: “Zboară-mă pâna la Lună”, “ Sus pluteşte pasărea-jazz”, “Cât de sus e Luna”, etc. Din cauza penajului colorat şi a cântecului neobişnuit, vânătorii de trofee aproape au eradicat specia. În mod miraculos, au supravieţuit cinci exemplare deosebite. Băştinaşii le-au numit: Sak-San, Tobyla, Kol-Bas, Pian-Pian si Trilulah. 
 
Adjunctul şef al Clubului pentru Protecţia Păsăretului Sincopian ne mărturiseşte că nu există plăcere mai mare decât să asculţi “Jazzybirds” în compania unui pahar de demisec de pe Valea Dodiezmajorului de Jos. De nepreţuit!
 
Nu pierdeti concertul Jazzybirds de vineri, 22 august, din Papa la Şoni, un eveniment ce animă festivalul Vama Sub Lumini de Oscar.

 

Citește în continuare