Skip to content

Program, concerte si balci urban Balkanik! Festival 2014

BALKANIK! FESTIVAL, primul festival de muzică și cultură balcanică din România, se află anul acesta la cea de-a patra ediție și va avea loc în Grădina Uranus (str. Uranus 144, lângă Piața de Flori George Coșbuc), între 12 și 14 septembrie.
 
 
Shantel & Bucovina Club Orkestar (DE) – este cel mai cunoscut DJ din Balcani, care transformă instant orice mulțime din fața scenei într-o petrecere.
 
Kiril Dzajkovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest (MK, US, UK) – Muzica lui Kiril aduce pe scenă un fusion electric cu influențe tradiționale macedonene, alămuri, reggae, jungle MC și electro rap.
 
Kottarashky & The Rain Dogs (BG) – Una dintre cele mai inovatoare și solicitate trupe de muzică etno-electronică din Sofia.
Čači Vorba (PL) – “Limbă sinceră” (expresie din limba romani), Čači Vorba este una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internaţional din ultimii ani, recent distinsă cu premiul German Record Critics’ Award.
 
Django Lassi (DE) – Django Lassi și-au creat o reputație, atât în pub-urile cabaret din Berlin și la festivaluri europene de open-air jazz, cât şi la festivaluri uriaşe şi rave-uri extatice de trance. 
 
Mahala Rai Banda (RO) – “The Independent” scria în publicația online: “Excelenta muzică țigănească românească a renăscut plecând din două sate: Clejani, care a trimis în lume Taraful Haiducilor și satul Zece Prăjini, de unde a răsărit Fanfara Ciocârlia.
 
Taraf de Haidouks (RO) – Taraf de Haidouks sunt considerați de peste două decenii, la nivel mondial, reprezentanţii muzicii ţigăneşti, remarcabilă datorită vitalităţii inepuizabile, fiind numiți de cotidianul The Telegraph “ Cea mai bună trupă de rock’n’roll deși ei nu cântă rock’n’roll”.
 
Vor mai concerta BALKAN TAKSIM, iar duminică, 14 septembrie, în a treia zi de Balkanik! Festival, veți fi martori unui jam session marca AKUIAKU, cel mai nou și original proiect muzical de improvizație de la noi. Artiști din mai multe trupe românești au fost aleși și provocați să urce pe aceeași scenă, la Grădina Uranus, să creeze melodii în premieră, pe loc, și să reinterpreteze pitorescul balcanic, așa cum se simte el la București. AKUIAKU este un proiect concept DelaHaze FM / Poetrip.
 
Spectacol Crispus, The Art of Fire – Trupa Crispus s-a format în anul 2003 și, vreme de zece ani, a reușit să transforme jocul cu focul într-o adevarată artă, iar rezultatul îl constituie spectacolele în care îmbină pirotehnia cu acrobațiile, creând efecte vizuale unice. Au doborât recordul mondial la suflat flăcări și au reprezentat România în toate colțurile lumii.
 
Pe lângă concerte, anul acesta Balkanik! Festival organizează primul bâlci urban din istoria Bucureștiului, între 12 și 14 septembrie, între orele 12:00 – 23:00. 
 
Publicul va fi întâmpinat cu un târg de mâncăruri tradiționale românești și balcanice, locul de Haleală unde se găsește mâncare mai zdravănă (fasole cu ciolan și mămăligă, gulaș unguresc, papricaș, dar și berbecuț la proțap, kebap, balik yemek și gozmele turcești). La Târgul de meşteri şi handmade îi așteaptă podoabe și decorațiuni create de meșteșugari și artizani, iar copiii vor fi antrenați cu spectacole cu foc, circ și jonglerii. Nu va lipsi o zonă specială de selfie. Recuzita pentru ședința foto va fi căruța cu paie, încărcată cu baloți, mustăți de țigan şi bărbi, să simți că ești la Balkanik Festival. Nu le rămâne decât să-și facă zeci de poze și pe cele mai bune să le urce pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban.
 
La zona dedicată celor mici, La hârjoneală, copiii mai măricei vor învăţa să ţeasă covoraşe ţărăneşti, vor înveli sticle în sfoară, vor face colaje din seminţe şi bijuterii din mărgele, vor descoperi magia roţii olarului şi a sticlăriei, dar vor face cunoştinţă şi cu arta urbană a operelor cu spray-uri colorate. Cei foarte mici să-şi aducă lopăţelele şi găletuşele pentru ţarcul cu nisip.
În zona de lounge Tea&Coffee, poți să bei un ceai sau o cafea la nisip, în timp ce stai la taifas cu campionii barista (barmanul specialist în prepararea cafelei) ai României: Larenţiu Ştefan – dublu campion naţional Barista, Ecaterina Szasz- campion naţional Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit şi Alexandru Niculae – campion naţional la Brewes Cup.  
 
Elevii si studentii primesc 50% reducere la bilete si abonamente, pe baza carnetului de elev/ student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.
Biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim, eventim.ro, easytickets.ro și pe site-ul oficial. Prețul unui bilet de o zi este 65 lei, iar al unui abonament pentru cele 3 zile de evenimente este 130 lei.
 
PROGRAM:
VINERI, 12 septembrie:
12:00 – Deschidere bâlci urban
18:00 – 19:30 – Concert Čači Vorba
20:00 – 21:30 – Concert Mahala Rai Banda
22:00 – 23:00 – concert Taraf de Haidouks
 
SÂMBĂTĂ, 13 septembrie:
12:00 – Deschidere bâlci urban
18:00 – 19:00 – Concert Balkan Taksim
19:30 – 21:00 – Concert KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS
21:30 – 23:00 – Concert KIRIL DZAJKOVSKI feat. TK WONDER & GHETTO PRIEST
 
DUMINICĂ, 14 septembrie:
12:00 – Deschidere bâlci urban
17:15 – 19:00 – improvizație AKUIAKU
19:20 – 20:50 – Concert DJANGO LASSI
21:20 – 23:00 – Concert SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR
 
Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, powered by Metropolis Film, cu sprijinul Institutului Cultural Român, ARCUB, AFCN, Institutului Polonez, Primăriei Sectorului 5.
 
Ne vedem la festival in Gradina Uranus.

Citește în continuare

Giuser, Eugen Pieton si Amber Amber (FR) @ Tete A Tete

 Vineri, in cafeneaua Tete-a-Tete, împart pupitrul 2 băieți și-o fată.    Giuser https://soundcloud.com/61u534_313/giuser-studio-martin-13-oct    Eugen Pieton https://soundcloud.com/pieton2/sudden-morning-02   Amber Amber http://www.mixcloud.com/amber_amber/ Ca de obicei, aer curat, muzica selectă, boxe tunate. …

Citeste mai mult