Skip to content

MP3 Experiment – pentru prima data in Romania, la Bucharest Comedy Week

Bucharest Comedy Week le pregateste bucurestenilor nu doar o suita de spectacole speciale, de la muzica, la dans, teatru si stand-up, ci si nenumarate momente de improvizatie stradala si multe farse care se pot intampla oricand, oricui, in orice loc din Bucuresti. Dar, pentru ca organizatorii nu vor sa pastreze totul secret, au ales sa dezvaluie una dintre cele mai speciale „misiuni” din cadrul primei editii a festivalului: MP3 Experiment! Pus la cale de catre specialistii de la Improv Everywhere, acest manifest aduce in strada zeci, chiar sute de oameni cu umor care, impreuna, reusesc sa ii amuze chiar si pe cei mai seriosi dintre trecatori. Organizat pentru prima data in Romania, experimentul va avea loc sambata, 27 septembrie, in cadrul Bucharest Comedy Week. 
 
 
Distractia nu cunoaste limite atunci cand vine vorba de Improv Everywhere – una dintre cele mai cunoscute trupe de misiuni, improvizatii si farse in spatii publice din lume! Formata in august 2001, in New York (Statele Unite ale Americii) la initiativa lui Charlie Todd, Improv Everywhere a realizat pana in prezent peste 100 de proiecte in care a implicat zeci de mii de „agenti sub acoperire”. MP3 Experiment este una dintre cele mai populare nascociri ale trupei, un proiect ingenios si extrem de distractiv in care se poate implica absolut oricine are chef de pozne.
 
Mecanismul este simplu: toti cei interesati sa participe au doar 3 pasi simpli de urmat:
  • Sa isi descarce direct de pe site-ul evenimentului un fisier audio special inregistrat  pentru acest moment si sa-l salveze intr-un player portabil.
  • Sa isi potriveasca ceasul cu cel de pe site-ul oficial
  • Si sa vina in ziua, locul si la ora stabilite pentru experimentul propriu-zis, unde apasa play si asculta instructiunile din fisierul audio.
Mai departe este doar distractie: o gasca mare de oameni ce vor face, in sincron, o multime de nazdravanii care ii vor amuza atat pe ei, cat si pe spectatorii care cu greu vor intelege ce se intampla. Amuzament garantat in ambele tabere. David Pogue, jurnalist la The New York Times, unul dintre participantii la experimentele Improv Everywhere, se declara incantat peste masura de aceasta joaca:  „A fost super amuzant! Au fost foarte multi tineri si intreaga farsa a fost atat de bine scrisa, planificata si orchestrata, incat rezultatul a fost peste asteptari! Este o idee geniala: pe de o parte arata ca un exercitiu de hipnoza generalizata, pe de alta pare sa fie o petrecere pe cinste…iar in final iese o comedie savuroasa! “
 
MP3 Experiment va avea loc in Bucuresti sambata, 27 septembrie, la ora 17:00,  in Parcul Herastrau, intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, informatii detaliate despre procedura de inscriere urmand a fi disponibile atat pe site-ul bucharestcomedyweek.ro, cat si pe  pagina de eveniment MP3 experiment.
 
Sustinut de BCR – Banca Comerciala Romana, Bucharest Comedy Week este primul festival international de comedie, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Culturala Carousel, fiind inclus in seria de evenimente ce fac parte din proiectului aniversar Bucuresti – 555 de ani – o initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti.
 

Citește în continuare