Skip to content

Flacari, muzica si voie buna la cea de-a cincea editie Balkanik Festival (galerie foto)

Cea de-a cincea editie a Balkanik Festival a avut loc weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, la Gradina Uranus din Bucuresti.

Vremea a amenintat buna desfasurare a evenimentului, dar in cele din urma totul a fost bine si ploaia nu a stricat chiar atat de mult distractia balkanicilor, iar in afara de o mica decalare a programului in prima zi, n-au existat incidente.

Am ratat primul concert al zilei de vineri, dar am ajuns la timp pentru Kalyi Jag, un grup fondat in Ungaria de catre romi vlahi originari din Satu Mare. Asadar, nu stim daca sa-i incadram la artisti straini sau romani. Cert este ca i-am prins intr-o forma buna si au reusit sa ne incalzeasca inainte de ultimul concert al serii.

Ivo Papasov and His Wedding Band au venit din Bulgaria sa ne surprinda cu al lor jazz-folk si ne-a facut sa ne simtim pentru cateva clipe ca la o nunta bulgareasca.

Din pacate n-am stat si la afer-party-ul din The Ark, dar am inteles ca lumea s-a distrat pana dimineata pe ritmurile celor de la Kottarashky & The Rain Dogs, care au facut super show si anul trecut la Balkanik Festival.

Si cea de-a doua zi de festival am inceput-o tot tarziu,cu Kocani Orkestra. Direct din Macedonia, ne-au surprins cu ritmuri turcesti, combinate cu muzica gypsy.

N-a lipsit din setlist, evident, piesa Siki, siki baba pe care o stim din filmul Borat.

Asa cum ne-au obisnuit in fiecare an, n-a lipsit nici spectacolul pirotehnic, astfel ca inainte de ultimul concert de sambata ne-am bucurat sa vedem la lucru o trupa foarte talentata care ne-a si dat emotii uneori.

Capii de afis ai zilei secunde au fost cei de la Fanfara Ciocarlia. I-am vazut de cateva ori la Sziget Festival si iata ca a venit in sfarsit momentul sa-i vad si acasa.

Nu s-a lasat cu pogo-uri si mosh-pit-uri ca la Sziget (strainii se comporta dubios cand aud muzica balcanica :)) ), dar a fost o atmosfera foarte faina si ne-au demonstrat de ce sunt o formatie atat de apreciata in strainatate.

Ultima zi de festival ne-a prins din pacate foarte ocupati asa ca n-am reusit sa ajungem decat la ultimul concert din program. La fel ca si anul trecut, festivalul a fost inchis de neamtul Shantel si Bucovina Club Orkestar

Aristul s-a simtit atat de bine anul trecut la noi incat a decis sa revina si pentru editia aniversara. Bine a facut, zicem noi, pentru ca si noua ne-a facut mare placere sa dansam pe muzica sa, atat in 2014, cat si acum.

Intre concerte, am vizitat si celelalte zone ale festivalului, unde vizitatorii puteau gusta din mancaruri traditionale sau isi puteau cumpara diverse obiecte mestesugite manual de artistii invitati anul acesta.

Per total a fost o editie foarte reusita, in care organizatorii s-au mobilizat foarte bine, astfel incat sa nu simtim efectele ploilor din ultimele zile si sa ne putem bucura si dansa in voie.

Asteptam cu nerabdare editia de anul viitor! Pana atunci, va lasam cu o galerie foto de la concertele de anul acesta!

Citește în continuare