Skip to content

Nik Bartsch’s Ronin la Sala Radio primul concert JAZZ:ISH

Proiectul Nik Bärtsch’s Ronin revine la Bucuresti in aceasta toamna cu un concert ce va avea loc pe 1 octombrie 2015 la Sala Radio. Va fi primul eveniment marca JAZZ:ISH.

“Exista doua cai pe care un samurai le poate urma: cea de membru al clanului, si cea de ronin, un razboinic singuratic. Ronini sunt liberi sa cunoasca lumea, liberi sa descopere si sa indeplineasca adevaratul scop al omenirii.”

Originara din Zurich,Nik Bärtsch’s Ronin este o trupa de jazz infiintata in 2001 de catre pianistul, compozitorul si producatorul Nik Bärtsch.

Toate release-urile RONIN alcatuiesc un mare ciclu, Nik Bärtsch’s RITUAL GROOVE MUSIC, un melanj de stiluri muzicale, de la funk, la muzica clasica noua, la elemente de muzica rituala japoneza. Nik Bärtsch a numit acest stil personal ZEN – FUNK, o calatorie muzicala personala ce urmareste evolutia constanta a muzicii reusind sa dezvolte o frazeologie muzicala proprie. Apreciat si trait la intensitate de un public cu background si asteptari muzicale dintre cele mai diferite, de la teoreticieni ai muzicii ori iubitori ai trqditionalei ceremonii a ceaiului pana la obisnuiti ai cluburilor, stilul zen funk al lui Nik Bärtsch suprapune minimalismul lui Steve Reich cu groove-ul lui James Brown si tuse de muzica clasica.

Incorporand influente si elemente din stiluri disparate, Nik Bärtsch reuseste mai mult decat o superficiala suprapunere intr-o maniera postmodernista, reuseste mai degraba sa se autodefineasca printr-un un concept muzical nou, eclectic insa coerent si autonom.

Muzica pulseaza cu un dinamism aproape hipnotic aducand sufletul si mintea intr-o intriganta dar totusi convingatoare confluenta a simturilor. Nik Bärtsch’s Ronin prezentat de JAZZ:ISH te asteapta pe 1 octombrie 2015 la Sala Radio din Bucuresti in formula:

Nik Bärtsch – Pian, Fender Rhodes, Comp.
Sha – Altosax, Bas clarinet
Kaspar Rast – Tobe
Thomy Jordi – Bas

Pret bilet :
Categoria 1 : 155 lei
Categoria 2 : 130 lei
Categoria 3 : 90 lei

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro/concert-nik-bartsch-s-ronin-live-by-jazzish, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos.

Accesul in sala se face incepand cu orele 19:30.

JAZZ:ISHeste o comunitate ce se adreseza celor ce iubesc jazzul, dar si celor care sunt gata sa descopere acest univers. JAZZ:ISH propune in aceasta toamna si un al doilea concert, cu o adevarata legenda a jazz-ului Nils Petter Molvaer.

 

Citește în continuare