Skip to content

5 filme de revazut in preajma Craciunului

Iata 5 filme care n-ar trebui sa lipsesca din programul vostru de sarbatori:

Am realizat cat de dificil e sa faci un top al celor mai frumoase filme de Craciun, d-abia dupa ce am intrebat in dreapta si-n stanga care e filmul preferat. De fiecare data am primit un raspuns diferit. S-au facut sute sau chiar mii de filme despre Craciun. Unele sunt difuzate in fiecare an la televizor, alte au rulat in cinematografe iar altele le-am vazut care pe unde am apucat.

Am ales si noi cateva titluri care se potrivesc cu aceasta ocazie:

Home Alone

Incepem cu cel mai vizionat film al sarbatorilor de iarna! Devenit un film traditional de Craciun, comedia Singur acasa a reprezentat rampa de lansare a tanarului si talentatului actor Macaulay Culin. El este Kevin McCallister baietelul pe care parintii l-au uitat acasa in preajma sarbatorilor si care isi pazeste casa de baietii rai  (Joe Pesci si Daniel Stern).

The Nightmare before Christmas

Celebra animatie intunecata marca Tim Burton nu trebuie sa lipseasca din lista filmelor de Craciun. Cum sa nu ne placa de scheletul Jack Skellington aka Regele Dovleac al orasului Halloween care il rapeste pe Mos Craciun si pune stăpanire pe sarbatoarea Craciunului! La ce se pot astepta copiii, atunci cand fantomele incep sa imparta cadouri? 

Love actually

Dupa o animatie intunecata merge la fix o comedie romantica iar Love actually e alegerea potrivita. Filmul vorbeste despre dragoste si ne spune cum dai de ea dar mai ales cum o pastrezi. Care e legatura cu Craciunul? Actiunea comediei e plasata fix inainte de Craicun si urmateste soarta a 8 cupluri londoneze. Iar actorii sunt dintre cei mai buni: Hugh Grant, Colin Firth,  Laura Linney, Liam Neeson, Alan Rickman, Bill Nighy, Emma Thompson, Keira Knightley si Billy Bob Thornton.

 

It’s a wonderful life

Un film clasic alb negru din anii in care poate nici parintii nostri nu se nascusera, continua sa fascineze generatii si ne incanta cu mesajul sau pozitiv. Filmul lui Frank Capra ne reamineste an de an ca, oricate griji am avea, momentele frumoase nu intarzie sa apara si ca Viata e minunata.

Bad Santa

Este cel mai neconventional film de Craciun din istoria cinematografiei si nu se adreseaza in niciun caz copiilor. Billy Bob Thorton este un Mos Craciun betiv si afemeiat care da spargeri in malluri in preajma Craciunului, impreuna cu un pitic imbracat in elf. Filmul are totusi un mesaj pozitiv si asa cum va asteptati chiar si cele mai rele personaje se dau pe brazda in preajma sarbatorilor.

Voi aveti vreun film de Craciun preferat? SARBATORI FERICITE!

Citește în continuare