Skip to content

Inca 20 de artisti se alatura line-up-ului Delahoya 2016!

Dupa ce saptamana trecuta am aflat ca Die Antwoord vor reveni in Romania la Delahoya, astazi lista artistilor care vor canta la editia aniversara a acestui festival se mareste cu inca 20 de nume.

 

Editia de anul acesta ii va aduce la Cluj si pe britanicii de la Modestep, o trupa dubstep & electronic rock care, in cei sase ani de activitate, a reusit sa isi formeze o audiența cu adevarat mondiala.

Obișnuiti ai celor mai mari festivaluri din lume, precum Glastonbury sau Coachella, Modestep vin la Delahoya in formula de DJ Set pentru a aduce in premiera in fata fanilor din Romania materialele de pe cel mai recent album al lor, „London Road”, lansat in 2015.

Festival de pionierat care a deschis calea altor evenimente de profil si a promovat muzica electronica romaneasca inca din anii ’90, Delahoya va stabili la aniversare si recorduri de prezenta a artistilor romani pe cele trei scene. Cap de afis la acest capitol va fi trupa Suie Paparude, ale carei show-uri sunt recunoscute pentru atmosfera si energie, alaturi de CTC, Golan si Macanache.

Printre DJ-ii confirmati la Delahoya se numara The Model, unul din cei mai apreciati artisti de gen din Romania si primul care a semnat contracte cu doua mari case de discuri internationale inca de la inceputul anilor 2000. Vor mai urca pe scenele festivalului Shiver, Blanilla & Solartis Quartet, Madliquid, Dudawles, Etyheln, Akos, Detour, Mathei, Dodo, Highroller si Panda. Bineinteles, line-up-ul nu ar fi complet fara Horace Dan D, fondatorul festivalului si principalul responsabil pentru performanta de a atinge 20 de editii.

 –

La finalul lunii aprilie, organizatorii vor mai anunta alte 20 de nume de artisti romani si straini, cu un accent puternic pe zona tehno, cea care a consacrat festivalul. Pana atunci, mai sunt disponibile doar 200 de abonamente din cele 1.000 puse in vanzare la pretul special de 59 de lei, la epuizarea acestora pretul urmand sa creasca la 89 de lei.

Festivalul Delahoya a fost fondat in 1997 si a fost primul eveniment de gen din Romania, reunind tanara comunitate a fanilor muzicii electronice si fiind martor la evolutia rapida a acestui gen muzical timp de doua decenii. Editia 2016 beneficiaza de sprijinul Primariei Cluj Napoca si al Consiliului Judetean Cluj.
 

Citește în continuare