Skip to content

(P) “Saptamana altfel” in scolile din sectorul 5 – “Concert in sala de clasa” si “Micul Dirijor”

 In “Saptamana altfel”, Consiliul Local Sector 5 si Primaria Sectorului 5 vor oferi lectii de educatie muzicala pentru elevii din 21 dintre unitatile de invatamant preuniversitar de stat din sectorul 5.

Acest proiect este organizat complementar cu alte actiuni sustinute de unitatile de invatamant, in scopul apropierii elevilor de muzica de calitate.

Lectiile vor reprezenta o incursiune in lumea muzicii, atingand cele mai importante perioade de creație muzicala și utilizand cvartetul de coarde sau mini orchestra de suflatori ca exemplu, aducand totodata ARTISTUL in fata elevului. La fiecare lectie-concert vor fi invitati artisti copii, care studiaza un instrument intr-o scoala de specialitate din Bucuresti.

Obiectivele proiectului sunt:

  • Realizarea unui concert intr-un spatiu neconvențional – atat pentru artiști, cat și pentru elevi.
  • Apariția alternativelor. Acestea pot schimba comportamentul și preocuparile zilnice ale elevilor: vizionari, concerte, studiul unui instrument, concursuri etc.
  • Locația propusa (sala de clasa) va permite elevilor sa fie deschiși la discutii și sa-și satisfaca curiozitatea cu privire la studiul unui instrument.
  • Observarea instrumentelor muzicale de catre elevi și indrumarea celor ce vor dori sa descopere universul muzical catre instituții de profil.
  • Oportunitatea de a asculta intr-o sala de curs ceea ce pot asculta intr-o sala de concert: muzica clasica live.

Proiectul se va desfașura desfasurat in cadrul:

  • Scolilor Gimnaziale 135, Mircea Santimbreanu si George Calinescu, unde copiii vor avea ocazia sa participle la lectii inedite de educatie muzicala si chiar sa dirijeze orchestra de suflatori.
  • Școlilor Gimnaziale 2, 103, Principesa Margareta, 124, 125, 126, 127, 128, 131, 134, Ion I.C. Bratianu, 143, 144, I.G. Duca, Petrache Poenaru, 280, și Liceelor Teoretice Ștefan Odobleja, Ion Barbu unde cei mici vor participa la lecții- concert susținute de artiștii cvartetului Passione.
  •  

Citește în continuare