Skip to content

EXIT Festival Summer of Love a reusit sa stranga peste 350.000 de participanti la cele 4 festivaluri din regiune!

Saptamana trecuta s-a incheiat pe plaja Jaz din Muntenegru EXIT Summer of Love 2017, un proiect ce a inclus sapte saptamani de muzica, in Balcani! A fost una dintre cele mai mari actiuni din aceasta zona, de la nasterea festivalurilor de muzica in forma lor actuala, ce a pornit in 1967, odata cu Summer of Love.

Acest proiect, realizat de echipa din spatele celebrului festival EXIT din Serbia a fost creat pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la fenomenul social de la sfarsitul anilor ’60 care, alaturi de festivaluri, in forma contemporana, a dat nastere revolutionarei miscari hippie ce a schimbat lumea pentru totdeauna. Echipa de la EXIT a reusit sa stranga peste 350.000 de oameni din peste 90 de tari la cele patru festivaluri, Sea Star in Croatia, Revolution in Romania, EXIT in Serbia si Sea Dance in Muntenegru. EXIT Summer of Love a adus in cele 15 zile de festival, pe mai mult de 60 de scene, mii de artisti, printre care The Killers, Liam Gallagher, The Prodigy, Years & Years, Fatboy Slim, Sean Paul, Jason Derulo, Rag\’n\’Bone Man, Nina Kraviz, Roisin Murphy, John Newman, Solomun & Dixon, Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Alan Walker, Robin Schulz, Duke Dumont, Jamie Jones, Jake Bugg, The Jesus and Mary Chain, Rudimental, Noisia, Pendulum, Modestep, Black Sun Empire, Lost Frequencies, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Red Axes, Princess Nokia, The Damned, Bjarki, Nicole Moudaber, Black Coffee, Dax J, Amelie Lens, Charlotte de Witte, SNTS, Antigone & Francois X, Mind Against si multi altii.

Acest line-up a fost unul din categoria “blockbuster”, asa cum l-a numit presa internationala, aceeasi care a spus despre EXIT ca a bifat “whishlist-ul” actual al publicului. Cea mai buna dovada ca spiritul originalei Summer of Love (Vara dragostei) a fost readus la viata au fost reactiile pline de emotie ce s-au resimtit inca de la primul festival din acest proiect, Sea Star Festival, ce a avut loc in Umag, intre 25-28 mai. Dupa prima editie EXIT din 2001, acesta a fost cel dintai eveniment ce a reusit sa stranga mase impresionante de tineri din intreaga regiune, dupa razboaiele civile din Balcani. Primirea calda de care s-a bucurat echipa de la EXIT, in Croatia a fost cu adevarat emotionanta, de la primul anunt al evenimentului, pana la incheierea acestuia, la realizarea festivalului lucrand echipe din toate tarile din regiune. Evenimentul a fost deschis cu un moment emotionant realizat de jucatori de polo din toate tarile in care EXIT Summer of Love s-a desfasurat, si care au inotat spre centrul lagunei pentru a lansa o holograma pe apa, marcand astfel cea de 50-a aniversare a celebrei Summer of Love din 1967. Prima editie a Sea Star Festival a strans peste 50.000 de participanti, organizatorii fiind nevoiti sa mareasca de trei ori capacitatea festivalului, in timp ce numarul de scene si zone a fost dublat fata de planul original. Urmatorul festival – boutique, Revolution, ce a avut loc la Timisoara, intre 1-3 iunie, a reusit si el sa doboare recordul de audienta, strangand peste 20.000 de fani.

 

Cu un renume binestabilit la nivel international de aproape doua decenii, EXIT Festival a avut loc in perioada 5-9 iulie, editia din acest an fiind cea mai mare de pana acum, aducand peste 215.000 de oameni, depasind astfel recordul de audienta in Fortareata Petrovaradin. Editia speciala EXIT a avut parte de o ceremonie de deschidere ce l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai renumiti speakeri din lume, Nick Vujicic, caruia i s-au alaturat cei de la Water Protectors din Sioux Tribe, precum si miscarea de mediu, Standing Rock, speech-urile acestora aducand cu sine emotie, spiritul anilor ‘60 fiind readus la viata de punerea live in scena a musical-ului Hair, cu peste 30 de actori, pe Main Stage! Headlinerii de la EXIT au plecat cu amintiri de neuitat, pana si Liam Gallagher, renumit pentru ironiile sale acide, scriind pe contul sau de Twitter ca “EXIT Festival din Novi Sad e unul dintre cele mai tari festivaluri de pe aceasta planeta!” (EXIT Festival in Novi Sad has to be 1 of the best festivals on the planet). Unul dintre cele mai de neuitat show-uri de inchidere i-a apartinut Ninei Kraviz, al carui DJ set a aratat mai degraba ca un spectacol rock de stadion, 25.000 de oameni strigandu-i frenetic numele la final! Nina nu a contenit sa publice fotografii si videoclipuri din show-ul sau istoric de pe mts Dance Arena, pe care l-a numit “unul dintre cele mai specactuloase ringuri de dans din lume” (one of the most magical dance floors in the world!)

Finalul acestui priect minunat a fost marcat de intoarcerea pe malurile turcoaz ale Marii Adriatice, pe grandioasa plaja Jaz din Muntenegru, unde a avut loc cea de-a patra editie Sea Dance Festival, intre 13-15 iulie. Dupa ce campioni absouti precum Joh Newman si Fatboy Slim au ridicat la maxim nivelul de adrenalina noapte de noapte, victoria i-a apartinut super-starului jamaican, Sean Paul, care a adus cu sine o energie exploziva pe scena principala. Cea de-a cincisprezecea noapte de la EXIT Summer of Love a parut fara de sfarsit, rasaritul de soare fiind trait la cote maxime alaturi de super-star-ul muzicii techno, Amelie Lens. Temperamentala belgianca a avut onoarea de a invita audienta din intreaga lume la editia de anul viitor, punand accent pe succesul uneia dintre cele mai mari actiuni din istoria festivalurilor de muzica, editia din acest an a EXIT Summer of Love.

Anul viitor va aduce cu sine o alta tema interesanta pentru toate aceste festivaluri din portofoliul echipei EXIT, cu si mai multe surprize ce urmeaza sa fie anuntate alaturi de primii headlineri. Va puteti inregistra deja pentru a fi primii ce au acces la biletele Early-Bird.

 

Citește în continuare