Skip to content

Kasabian, Rudimental si Jazzybit in ziua 1 de la Sziget Festival (galerie foto)

Ziua 1 la Sziget Festival a inceput la Main Stage pe ritmurile dansante ale spaniolilor Mando Diao. N-au lipsit din repertoriu melodiile lor celebre precum Dance With Somebody, Gloria si Shake.

Petrecerea tematica a zilei a fost Flag Party iar toti Szitizenii s-au adunat in fata scenei pentru a-si flutura cu mandrie steagul tarilor sale iar organizatorii au avut grija si de cei care nu si-au adus steagurile de acasa impartind 15,000 de steaguri colorate cu logo-ul Sziget Festival Island of Freedom.

A fost o mare de culori si privelistea una deosebita deoarece am vazut cat de mult ne poate unii, din toate colturile lumii, un asa festival.

Au urmat britanicii cu intregul band Rudimental care ne-au incantat cu un show live si plin de energie. Publicul a cantat si dansat fara oprire pe Never Let You Go, Waiting All Night iar show-ul l-au incheiat pe remixul hit-ului Human al Rag\’n\’Bone Man, pe care din pacate n-o sa-l mai vedem la AWAKE.

Dupa o scurta pauza de masa in timp ce PJ Harvey canta pe fundal, au urmat Kasabian care nu au dezamagit deloc publicul cu show-ul lor extraordinar de vibrant. Am avut ocazia sa ii vad si la Summer Well in urma cu cativa ani si de data aceasta mi-au placut la fel de mult.

You\’re In Love With A Psycho, Club Foot, Empire au facut parte din setlist-ul acestora. Spre sfarsit au inceput picaturile de ploaie sa cada peste publicul incins insa asta nu i-au speriat deloc pe tineri si au ramas toti pana la sfarsit, concertul incheiandu-se pe Fire.

Nu ii puteam rata pe romanii JazzyBit care m-au surprins placut sa ii aud pentru prima oara intr-un concert live. Publicul a fost incantat de ritmurile funky ale acestora.

Seara ne-am incheiat-o tot in stil romanesc, gasind un stand de mancare traditionala din zona Transilvaniei si am savurat cu totii mancarea ca la mama acasa.

Dupa o zi plina de plimbari prin festival si numeroase concerte, weekend-ul continua cu o multime de alti artisti internationali precum Iggy Azalea, Macklemore & Ryan Lewis si The Courteeeners.

Va lasam acum cu o galerie foto din ziua 1 de la Sziget Festival.

Text: Carina Coman

Foto: Alin Pandaru pentru Urban.ro

Citește în continuare