Skip to content

(P) Invitatie la deschiderea oficiala a Bucharest Science Festival 2017

Asociatia Secular-Umanista din Romania va invita la deschiderea celei de-a cincea editii a Bucharest Science Festival, primul festival din Romania dedicat cunoasterii stiintifice si tehnologice. Tema conferintei o reprezinta nivelul scazut al afabetizarii stiintifice a romanilor (informatii bazate pe un studiu realizat in 2016) si necesitatea introducerii educatiei stiintifice mai profunde in scoli.

Alfabetizarea stiintifica influenteaza pozitiv modul de a gandi al copiilor, care deprind curiozitatea, gandirea critica si luciditatea, ca fel in care se raporteaza la probleme si situatii reale de viata. Bucharest Science Festival reuneste cercetatori, experti si specialisti din diverse domenii alte stiintei, propunandu-si stimularea pasiunii pentru cunoastere si popularizarea stiintelor si tehnologiei in randul publicului larg. Timp de cinci zile, elevi, studenti, parinti si iubitori de stiinta pot participa la demonstratii si experimente interactive, expozitii, conferinte, dezbateri si proiectii de documentare.

Tema editiei din acest an este reprezentata de „Exploratorii stiintei”. Cu aceasta ocazie, ne reamintim si celebram progresele stiintei care au permis cresterea sperantei de viata a lumii intregi, prin inventarea vaccinurilor si descoperirea antibioticelor, cresterea productivitatii si a standardului de trai prin dezvoltarea tehnologiilor si multe altele. De asemenea, va invitam sa exploram cum va arata viitorul din perspectiva progresului in domeniul inteligentei artificiale, geneticii, medicinii, exobiologiei sau astronauticii. Toate acestea si altele similare vor revolutiona lumea in care traim.

Printre speakerii care vor dezbate pe marginea importantei alfabetizarii stiintifice in societate se numara:

• Alexandru Toma Patrascu – fondatorul si directorul Bucharest Science Festival
• Monsieur Martial Adam, Premier Conseiller de l\’Ambassade de France à Roumanie
• Dr. Dan Gabriel Ghita, Director Tehnic Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) – Institutul de Cercetari de la Magurele Va asteptam! Cand: marti, 26 septembrie, ora 11:00 Unde: Seneca Anticafe (Strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1)

Citește în continuare