Skip to content

A doua editie a festivalului Outernational Days

Platforma culturală The Attic prezintă cea de-a doua ediție a festivalului multicultural Outernational Days, ce va avea loc în perioada 7-9 iulie 2017, în București.

Outernational Days 2 va aduce pe scena culturală a Bucureștiului o suită de ansamble, trupe și muzicieni din întreaga lume – Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar și Europa (Germania, Austria, Elveția și România) și Statele Unite ale Americii.

Pe lângă concerte, festivalul va prezenta o serie de DJ seturi tematice, discuții, instalații, ateliere, dezbateri, filme documentare și prezentări centrate în jurul conceptului Outernational.

Cel de-al doilea val de artiști confirmați la Outernational Days 2:

Görkem Şen pres. Yaybahar (TR)

Massicot (CH)

Seltene Erden (Çaykh & Esclé) (TR/DE)

Social Insects (Hans Koch & Gaudenz Badrutt) (CH)

Traxx (US)

Toresch (DE)

Vladimir Ivkovic (RS/DE)

Pe lângă aceștia, vor mai participa la Outernational Days 2:

Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (Senegal)

Les Filles de Illighadad (Niger)

iNSANLAR (Turcia)

Praed (Liban / Elveția)

Circuit Diagram feat. Derya Yıldırım (Germania / Turcia)

Babau (Italia)

Stefan Fraunberger (Austria)

Mircea Florian (Romania)

Outernational se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice / occidentale.

Outernational se definește în opoziție cu International, având propriile forme de promovare și diseminare culturală, care funcționează și la nivel global, chiar dacă de cele mai multe ori vin din periferii, atât culturale, cât și geografice.

Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăsește pe tot parcusul Asiei Mijlocii, în Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv în România. Festivalul Outernational Days 2 este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul sesiunii de proiecte culturale I/2017, Aria Artele spectacolului – Muzică. „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

 

Citește în continuare