Skip to content

Inaintea Floriilor, Art Safari deschide o expozitie dedicata florilor, cu picturi de Stefan Caltia, Luchian, Ciucurencu, Piliuta si Pacea.

In preajma Floriilor, Art Safari deschide o expozitie temporara dedicata florilor din arta romaneasca. De la Luchian la Caltia, expozitia aduce in prim-plan un univers vizual in care lucrarile marilor artisti romani transforma florile in emotie, memorie si poezie plastica.

Deschisa incepand de astazi, 10 aprilie, prezentarea intitulata simplu “Flori” va putea fi vizitata pana pe 25 mai.

Va include lucrari de Stefan Luchian, Alexandru Ciucurencu, Alma Redlinger, Andy Warhol, Carmen Sylva, Constantin Piliuta, Eustatiu Stoenescu, Ion Alin Gheorghiu, Ion Pacea, Stefan Caltia, Stefan Popescu si Vasile Grigore.

Expozitia aduce in atentie floarea nu doar ca forma estetica, ci si ca vector de sensuri culturale, sociale si personale. Lucrarile selectate nu propun variatiuni pe aceeasi tema, ci exploreaza dimensiuni afective, temporale si existentiale ale florii. 

Expozitia poate fi vizitata de joi-duminica, 12:00-21:00, pe Lipscani 18-20. Biletele sunt disponibile aici.

Sezonul de primavara Art Safari a fost deschis pe 7 martie si include expozitii dedicate lui Ion Andreescu, Ion Tuculescu si noului val de artisti contemporani.

Expozitia “Ioan Andreescu. Adevarul si imaginatia” este organizata la 175 de ani de la nasterea artistului, cu o arhitectura expozitionala contemporana semnata de scenograful Cosmin Florea. Artistul are o opera cunoscuta restransa care insumeaza, in functie de monograf, intre 150 si 250 de lucrari.

Opera lui Ion Tuculescu este revizitata in expozitia “Geniul amator”, organiza la 60 de ani de la o prezentarea importanta din 1965 organizata la Sala Dalles.  Au fost reunite peste 100 de lucrari reprezentative din cele mai importante muzee si colectii private din tara. Expozitia este orchestrata de Cristian Vechiu, cu acompaniament de Erwin Kessler.

O alta expozitie este dedicata pictorilor romani uitati. Include peste 100 de picturi, semnate de zeci de artisti care au avut o contributie semnificativa in istoria artei romanesti, dar ale caror nume s-au pierdut (ori s-au omis intentionat) in jumatatea de veac postbelica, indeosebi din motive ideologice. Ipolit Strambu, Nicolae Grant, Elena Popea, Constantin Aricescu, Mihail Simonidy, Nina Arbore, Mina Byck Wepper sau Alexandru tipoia sunt doar cativa dintre artisti.

Noul val de artisti contemporani este prezentat in cadrul conceptului “Young Blood 4.0.”

Expozitia reuneste artisti romani din diferite regiuni ale tarii, exponenti ai generatiilor tinere, studenti, absolventi si artisti emergenti in plin proces de descoperire, de experimentare si de articulare a propriilor viziuni asupra artei contemporane. Curator: Calina Coman. 

„cu sau impotriva trendului. interventii fotografice contemporane” este o expozitie ce prezinta lucrarile a doi fotografi, Viktoria Binschtok (n.1972) si Michael Schäfer (n. 1964), care folosesc si reflecta asupra imaginilor din mass-media, explorand diferitele moduri in care acestea opereaza. Ei abordeaza, de asemenea, autonomia tot mai mare a imaginilor intr-o lume interconectata care in viitor va fi dominata de algoritmi digitali. Curator: Christin Müller.

De asemenea, mai sunt deschise expozitiile “From Lab to Life”, dedicata istoriei si evolutiei farmaciei, “Radacini. O meditatie vizuala dedicata patrimoniului imobil”, surprinzand cadre din lumea satului romanesc dar si expozitia “Fluturi” care include si serigrafie de Andy Warhol.

 

Citește în continuare