Skip to content

Galerie foto. Beyoncé a inceput turneul „Cowboy Carter” cu o rochie cu 1 milion de LEDuri si costume de Mugler, Burberry si Moschino. Fiicele ei, Rumi si Blue, alaturi de ea pe scena.

Beyoncé a revenit pe scena cu un nou show impresionant, marcand inceputul turneului mondial „Cowboy Carter”. Primul spectacol a avut loc la SoFi Stadium din Los Angeles, a fost prima reprezentatie dintr-o serie de 32 de concerte care vor avea loc in noua orase de pe glob, printre care Chicago, East Rutherford, Londra, Paris, Houston, Washington D.C. si Atlanta. 

Pentru fanii romani ai artistei, concertele din Paris si Londra sunt cele mai bune optiuni. Se preconizeaza ca va fi ultimul turneu major al lui Beyoncé pentru perioada urmatoare.

Mai mult decat un concert, noul show Beyoncé este gandit sub forma unei reveniri la origini care imbina referinte la copilaria si adolescenta artistei in statul Texas.

Turneul a demarat la un an dupa lansarea albumului „Cowboy Carter”, un material discografic care evidentiaza originile afro-americane ale muzicii country si include reinterpretari ale unor piese precum „Blackbird” si „Jolene”, colaborari cu Miley Cyrus, Shaboozey si Post Malone. 

Turneul fusese anuntat in luna februarie, dar a fost amanat temporar din cauza incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Beyoncé a oferit insa un teaser al proiectului in ziua de Craciun, printr-o reprezentatie in timpul meciului de fotbal dintre echipele Texans si Ravens, un show care a atras peste 27 de milioane de telespectatori pe Netflix.

In timpul concertului de trei ore sustinut pe SoFi Stadium, artista a mizat atat pe coregrafii executate intr-un sincron impecabil, costume realizate de cei mai importanti designeri de lux ─ Burberry, Roberto Cavalli, Moschino, Mugler si Diesel ─ dar si o rochie ANREALAGE realizata dintr-un milion de leduri.

Show-ul a debutat cu „American Requiem” si a continuat cu momente de activism dedicate femeilor si afro-americanilor: o reinterpretare emotionanta a piesei „Blackbiird”, urmata de o versiune tulburatoare a imnului national american, inspirata din prestatia lui Jimi Hendrix la Woodstock in 1969. Alegerea nu a fost intamplatoare – versiunea lui Hendrix, oferita la un an dupa asasinarea lui Martin Luther King Jr., a fost un protest sonor intr-o perioada de mari tensiuni in SUA. 

Pentru Beyoncé, momentul a fost si un tribut, si un avertisment: America ramane un loc al conflictelor nerezolvate. A urmat piesa „Freedom”, asociata cu campania esuata a Kamalei Harris, si „America Has a Problem”, interpretata pe fundalul unei conferinte de presa si versul lui Kendrick Lamar. In timpul „Formation”, artista a declarat cu putere: „dar tara asta n-o sa o scoateti niciodata din mine”.

Insa cele mai emotionante momente ale serii au venit prin urcarea pe scena a lui Rumi Carter, fiica in varsta de 7  ani a lui Beyoncé. Rumi s-a alaturat mamei sale si surorii Blue Ivy — care a devenit parte din corpul de dansatori al artistei inca din turneul anterior, Renaissance — in timpul piesei „Protector”, unde se aude vocea ei. 

Showul include 36 de piese, majoritatea extrase de pe „Cowboy Carter”, dar si momente inspirate din perioada „Renaissance”, cu influente de ballroom si disco. 

Imbracata intr-un ansamblu de piele alba semnat de Mugler si purtand o palarie de cowboy asortata, Beyoncé a adus un omagiu pionierilor de culoare din muzica country, in special Lindei Martell, in timp ce pe ecran rulau imagini cu figuri importante ale genului.

„Vreau sa le multumesc tuturor celor care au venit inaintea mea”, a spus ea pe scena. „Si vreau sa le multumesc fanilor mei pentru ca mi-au permis sa fac acest album. Va multumesc ca mi-ati oferit libertatea de a ma provoca.”

Concertul a fost bogat in referinte country – banjo-uri rasunatoare in „Texas Hold ‘Em”, viori in „II Most Wanted” si „Blackbiird”, costume cu franjuri, palarii de cowboy si catarame uriase –, fiind gandit ca o epopee vizuala si sonora despre out­sideri, despre marginalizare si despre o artista care a refuzat sa fie definita de o industrie care i-a inchis usile in trecut — industria muzicii country.

Intr-una dintre cele mai spectaculoase secvente ale serii, Beyoncé s-a duelat stilizat cu un cowboy alb, batran, intr-o scena western in care gloantele ricosau de pe corpul ei. A fost o imagine clara a modului in care artista isi confrunta excluderea din industria country dominata de albii conservatori din Nashville.

Citește în continuare