Bill Murray, acuzat de Seth Green ca l-a aruncat intr-un cos de gunoi cand avea 9 ani. Actrita Geena Davis il acuza ca a masat-o fortat si a incercat sa o dezbrace in 1990. Lucy Liu, Rob Schneider si altii il acuza de comportament ostil si agresiv.
In Hollywood, miscarea #MeToo continua cu Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Danny Masterson si Paul Haggis implicati zilele acestea in procese in care sunt acuzati de agresiune sexuala sau comportament sexual inadecvat. Lor li s-ar putea alatura in curand actorul Bill Muray care a avut pana de curand o reputatie impecabila.
Murray a fost acuzat zilele acestea de comportament nepotrivit de doi actori cunoscuti: Seth Green si Geena Davis. Acuzatiile vin la scurt timp dupa ce s-a aflat ca actorul in varsta de 72 de ani a platit recent suma de 100.000 dolari pentru a rezolva o plangere oficiala depusa de o membra a unei echipe de filmare.
Seth Green sustine ca Bill Murray l-a prins de glezne si l-a aruncat la gunoi cand avea numai noua ani.
Intr-un interviu acordat emisiunii de pe YouTube „Good Mythical Morning”, Green a spus ca presupusul incident a avut loc in culisele productiei Saturday Night Live, in urma cu 39 de ani, cand avea numai noua ani si urma sa apara intr-o sceneta din cadrul emisiunii.
„Murray m-a vazut stand pe bratul unui scaun si a facut un mare tam-tam ca ma aflu pe scaunul lui. Si am spus: „Este absurd. Eu stau pe bratul acestei canapele. Exista mai multe lungimi ale acestei canapele. Va rog sa plecati.” Iar el a raspuns: „Acesta este scaunul meu.”, a declarat Green.
Mama lui Green i-a sugerat fiului ei sa se mute pentru a-i face pe plac lui Murray, dar acesta a refuzat: „M-a luat de glezne, m-a tinut cu capul in jos… M-a atarnat peste un cos de gunoi si mi-a zis: ‘Gunoiul merge in cosul de gunoi’. Iar eu tipam si dadeam din maini, m-am agitat salbatic, si am facut plin contact cu bilele lui. M-a aruncat in cosul de gunoi iar cosul de gunoi a cazut pe jos. Am fost ingrozit. Am fugit, m-am ascuns sub masa din dressing si am plans.”
Murray nu a raspuns inca acuzatiilor lui Green. Recent, a fost confirmat faptul ca a platit 100.000 de dolari pentru a solutiona o plangere oficiala depusa de o membra a echipajului de filmare „Being Mortal” unde actorul se afla in urma cu cateva luni. Femeia a declarat ca Murray a bruscat-o si a sarutat-o cu forta printr-o masca.
Actorul a raspuns ca ar fi fost o gluma in timp ce femeia mult mai tanara a declarat ca actiunile au fost „in intregime cu conotatie sexuala” si s-a simtit ingrozita de cele intamplate.
In urma acuzatiilor din luna aprilie – care au fost tinute la secret de studiourile Searchlight Pictures, numele femeii nefiind nici acum public – producatorii au oprit imediat filmarile, invocand plangerea penala, fara sa-l numeasca pe Murray.
Ulterior, Murray a recunoscut tot in aprilie ca filmarile s-au oprit din cauza lui si intr-un interviu acordat CNBC a descris incidentul drept o „diferenta de opinii. Am facut ceva ce mi s-a parut amuzant si nu a fost luat asa. Studiourile de film a vrut sa faca ceea ce trebuia facut, asa ca au vrut sa verifice totul, sa investigheze si astfel au oprit productia.”
Filmul „Being Mortal” marcheaza debutul regizoral al lui Aziz Ansari, la randul lui fiind numit in randul agresilor vizati de miscarea #MeToo in 2018. Intre timp, colega de film a lui Murray, actrita Keke Palmer, a declarat pentru Variety ca scenariul ar trebui refacut fara implicarea actorului.
Saptamana trecuta, Geena Davis l-a acuzat pe Murray de comportament nepotrivit cu conotatii sexuale in timpul unor filmari din 1990.
Davis, fosta colega de film a lui Murray din „Quick Change”, a facut declaratiile in noua ei carte biografica „Dying of Politeness” unde descrie cum actorul „a insistat” sa foloseasca un aparat de masaj pe spatele ei in timp ce se afla pe platourile de filmare.
„Am spus nu de mai multe ori, dar nu s-a lasat”, a scris Davis. „Ar fi trebuit sa tip la el si sa provoc o scena daca ar fi fost sa-l fac sa renunte la incercarea de a ma forta sa o fac; ceilalti barbati din camera nu au facut nimic ca sa se opreasca. Mi-am dat seama cu profunda tristete ca nu aveam inca capacitatea de a rezista acestui atac – sau pur si simplu sa ies.”
Ulterior, intr-un interviu acordat Arsenio Hall Show, Davis a mai adaugat si ca Murray a incercat sa ii dea jos breteaua rochiei in timp ce vorbea cu ea.
In ultimul an, mai multi actori si producatori care au lucrat cu Murray de-a lungul timpului au iesit in fata si au povestit intamplarile nefericite pe care le-au avut cu el din cauza comportamentului inadecvat.
Zilele trecute, Rob Schneider de la Saturday Night Live a declarat ca Murray „i-a urat foarte tare pe membrii distributiei” care a revenit ca gazda a emisiunii: „Nu s-a purtat deloc frumos cu noi. Ne-a urat foarte tare. Cu furie.”
Schneider a adaugat ca Adam Sandler si Chris Farley erau actorii pe care Murray ii dispretuia cel mai tare, purtandu-se foarte urat cu ei: „Era furie curata.”
Anul trecut, actrita Lucy Liu a povestit cu Murray a inceput sa „urle si sa arunce cu insulte” in timpul unei repetitii pentru „Charlie’s Angels”. Din perspectiva ei, limbajul pe care l-a utilizat „a fost inacceptabil si deloc scuzabil. Asa ca m-am aparat si nu-mi pare rau.”
McG, regizorul filmului lansat in anul 2000 in care Murray a jucat rolul lui lui Bosley, asistentul lui Charlie, a confirmat ca a avut confruntari cu Murray in timpul filmarilor.
Ulterior, au aparut informatii conform carora Murray a mai avut conflicte cu Richard Dreyfuss, Laura Ziskin, Harold Ramis si Chevy Chase.
Bill Murray are 71 de ani si in ultimii ani a fost in filmele celor mai cool si apreciati regizori ai noului val de la Hollywood.
Perfomanta lui Murray din filmul Lost in Translation (2003), de Sofia Coppola, i-a adus un Glob de Aur si un premiu al Academiei Britanice de Film, precum si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. A colaborat frecvent cu regizorii Ivan Reitman, Harold Ramis, Wes Anderson, Sofia Coppola, Jim Jarmusch, John McNaughton si fratii Farrelly. A primit nominalizari la Globul de Aur pentru rolurile sale din Ghostbusters, Rushmore (1998), Hyde Park on Hudson (2012), St. Vincent (2014) si miniseria HBO Olive Kitteridge (2014), pentru care a castigat ulterior al doilea premiu Primetime Emmy.