Skip to content

Bohemian Rhapsody – marele castigator al Premiilor Oscar 2019

Noaptea trecuta, Teatrul Dolby din Los Angeles a fost gazda celei de-a 91-a editii a Premiilor Oscar, ceremonie in cadrul careia “Bohemian Rhapsody”, “Green Book”, “Roma” si “Black Panther” au fost considerati marii castigatori ai galei.

Pentru prima data in 30 de ani, Oscarurile nu a avut un prezentator oficial, rol “jucat” pe rand de vedetele care au urcat pe scena pentru a a anunta castigatorii. Initial, Kevin Hart fusese anuntat drept gazda ceremoniei, insa el s-a retras dupa ce au fost descoperite cateva mesaje homofobe ale actorului.

Chiar si asa, editia din acest an a fost una foarte reusita, gala stand sub semnul diversitatii si echilibrului in distributia premiilor.

Marele castigator al Premiilor Oscar 2019 este filmul muzical biografic “Bohemian Rhapsody”, cel care spune povestea legendarei trupe Queen.

Pelicula a reusit sa obtina nu mai putin de 4 statuete, triumfand la categoriile: “Cel mai bun actor intr-un rol principal” (Rami Malek), “Cel mai bun montaj”, “Cel mai bun montaj de sunet” si “Cel mai bun mixaj de sunet”.

“Green Book” a obtinut 3 dintre premii, printre care poate cel mai ravnit titlu al serii, “Cel mai bun film”, asta in detrimentul peliculei “Roma”, considerata pana atunci marea favorita. Filmul si-a mai trecut in palmares titlurile pentru Cel mai bun actor in rol secundar (Mahershala Ali) si Cel mai bun scenariu original.

Totusi, nici Roma nu sta rau la capitolul premii, filmul obtinand 3 statute: “Cel mai bun regizor” (Alfonso Cuaron), “Cel mai bun film strain” si “Cea mai buna imagine”.

Rami Malek a impresionat o lume intreaga interpretandu-l pe Freedie Mercury, iar acest rol i-a adus mult mai multe decat el insusi se astepta. Actorul a avut “un antrenor de miscari”, a purtat o proteza dentara, a luat sute de lectii de canto si pian si a invatat sa faca un playback perfect.

Se pare ca toate eforturile sale au fost rasplatite pentru ca actorul a bifat toate premiile posibile, de la Globurile de Aur si BAFTA pana la Oscarul de seara trecuta, pentru “Cel mai bun actor”.

Olivia Colman
a fost premiata cu Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol principal pentru rolul din “The Favourite”, iar Regina King si Mahershala Ali au fost recompensati cu Oscar pentru Cel mai bun rol secundar pentru “If Beale Street Could Talk”, respectiv “Green Book”.

Bradley Cooper si Lady Gaga au oferit un moment emotionant pe scena galei Oscarurilor, interpretand “Shallow”, piesa care, cateva minute mai tarziu era desemnata, fara prea mari emotii, “Cel mai bun cantec”.

Fanii celor doi artisti sperau ca cei doi sa continue povestea de dragoste si dincolo de marele ecran, insa Bradley Cooper a pus capat tuturor zvonurilor cand aseara, la gala Premiilor Oscar, a aparut zambitor la bratul celor mai importante femei din viata lui, mama sa, Gloria Campano, si iubita, Irina Shayk.

Iata mai jos lista completa a castigatorilor:

Cel mai bun film: “Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron (“Roma”)

Cel mai bun actor in rol principal: Rami Malek (“Bohemian Rhapsody”)

Cea mai buna actrita in rol principal: Olivia Colman (“The Favourite”)

Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali (“Green Book”)

Cea mai buna actrita in rol secundar: Regina King (“If Beale Street Could Talk”)

Cel mai bun film strain: “Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animatie: “Spider-Man: Into The Spider-Verse”

Cea mai buna scenografie: “Black Panther”

Cel mai bun scenariu adaptat: “BlacKkKlansman”

Cel mai bun scenariu original: “Green Book”

Cea mai buna imagine: “Roma”

Cel mai bun montaj: “Bohemian Rhapsody”

Cea mai buna coloana sonora: “Black Panther”

Cel mai bun cantec original: ‘Shallow’ (din filmul “A Star Is Born”)

Cel mai bun montaj de sunet: “Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun mixaj de sunet: “Bohemian Rhapsody”

Cele mai bune efecte vizuale: “First Man”

Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: “Vice”

Cele mai bune costume: “Black Panther”

Cel mai bun scurtmetraj animat: “Bao”

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: “Skin”

Cel mai bun lungmetraj documentar: “Free Solo”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Period. End of Sentence”
 

Citește în continuare