A fost desemnat cel mai bun bourbon din lume pentru 2024: Barton 1792 Distillery, Aged Twelve Years. Cum se bea Bourbon-ul
Una dintre cele mai ravnite competitii din lumea bauturilor spirtoase, World Whiskies Awards, publica anual o lista a celor mai buni producatori, impartiti pe categorii.
Cand vine vorba de bourbon, de exemplu, exista premii individuale de distinctie pentru subcategorii, inclusiv Finished Bourbon, Small Batch Bourbon si Single Barrel Bourbon.
Cel mai bun Bourbon din lume pentru 2024, este editia de 12 ani de la Barton 1792 Distillery din Bardstown, Kentucky. Iata o privire mai atenta la ceea ce face lichidul atat de exceptional si cum puteti achizitiona o sticla cu acest bourbon.
Elementul principal de remarcat la 1792 Aged Twelve Years este ca se adreseaza celor care au o pofta de dulce. Acesta este un whisky care ofera un buchet asertiv, plin de zahar ars si melasa, intr-un val initial de caramel si fructe confiate. Bourbonul premiat a fost distilat folosind o reteta cu un continut ridicat derye, se presupune ca undeva in intervalul de 15-18% din cereale savuroase, alaturi de aproximativ 75% porumb si putin sub 10% orz maltezat.Intra in pahar la o concentratie exacta de 96,6%.
Acest bourbon provine de la o distilerie distinsa detinuta si operata de Sazerac cu un pedigree deosebit: infiintata in 1879, este cea mai veche distilerie in functiune din Bardstown, Kentucky. Numele sau este un omagiu adus anului in care statul sau natal a intrat oficial in uniune.
O sticla din acest bourbon costa putin peste 100 de dolari.
Cum se bea bourbonul, o bautura populara de sute de ani.
Cocktailurile sunt probabil cel mai usor mod in care oamenii incep sa se bucure de bourbon. Cele mai populare cocktaiuri pe baza de bourbon sunt iconicul Mint Julep, care combina menta, zahar si bourbon si care este parte integranta a Kentucky Derby, precum si Manhattan si Old Fashioned.
Bourbonul sau orice bautura spirtoasa servita peste gheata este denumita „on the rocks”. Daca sunteti nou in jocul cu bourbonul, acest lucru va poate ajuta sa il imblanziti si sa va obisnuiti mai usor sa beti aceasta bautura. Cu toate acestea, daca il imblanzesti un pic, ii diminuezi si aromele, diminuand experienta. Pentru a folosi gheata pentru a atenua diluarea cuburilor de gheata, folositi cuburi mari sau sfere, care se vor topi mai incet, dar care vor raci si imbiba bautura.
Straight sau neat este cel mai bun mod de a savura bourbonul si de a lasa toate complexitatile subtile ale aromelor si gusturilor sa se imbine cu adevarat.Neat inseamna ca nu se adauga apa sau gheata. Este doar un bourbon la temperatura camerei servit intr-un pahar. Pe de alta parte, straight presupune sa puneti bourbonul intr-un pahar cu gheata, sa il agitati sau sa il amestecati pentru a-l raci si apoi sa il strecurati intr-un pahar pentru a-l servi. Adevaratii cunoscatori de bourbon inteleg ca acesta este cel mai bun mod de a bea bourbon.