A aparut clasamentul celor mai bune 100 de restaurante de pizza din lume. O pizzerie din Romania se afla in top 50 in Europa.
Platforma online 50 Top Pizza, din Italia, a clasificat pentru prima data cele mai bune 100 de pizzerii din lume si le-a prezentat in cadrul unui eveniment special desfasurat la Palatul Regal din Napoli. Pana acum platforma curatoria o selectie de 50 de restaurante de pizza din lume, insa anul acesta lista a fost extinsa la 100 si cuprinde locuri din toata lumea, de la Napoli sau Paris pana la New York, Bangkok sau Sao Paulo.
Pe primul loc se afla la egalitate pizzeriile „I Masanielli” a lui Francesco Martucci din Caserta, Italia si „Una Pizza Napoletana” a lui Anthony Mangieri din New York, SUA. Pe locul al treilea se afla Peppe Pizzeria condusa de Giuseppe Cutraro din Paris, Franta.
Lista continua cu restaurante de pizza din Italia precum 50 Kalò si 10 Diego Vitagliano Pizzeria din Napoli, I Tigli din San Bonifacio, Francesco & Salvatore Salvo din Napoli, Seu Pizza Illuminati din Roma si La Notizia 94 din Napoli.
Pizzeriile italiene sunt urmate de Tony’s Pizza Napoletana din San Francisco si Ribalta NYC din New York, SUA, Fratelli Figurato din Madrid, Spania, 48h Pizza e Gnocchi Bar din Melbourne, Australia, Bottega din Beijing, China si 50 Kalò London din Londra, Marea Britanie.
Dintre restaurantele aflate in apropiere de Romania, se numara Bæst din Copenhaga, Danemarca, Via Toledo Enopizzeria din Vienna, Austria, Pizza Zulù din Fürth, Germania, Malafemmena din Berlin, Germania, La Piola Pizza din Bruxelles, Belgia si nNea din Amsterdam, Danemarca.
Puteti descoperi clasamentul complet aici.
Din clasamentul european „50 Top Pizza” face parte si Romania. Animaletto Pizza Bar din Bucuresti se afla pe locul 48 si poate fi descoperit in inima capitalei.
Animaletto Pizza Bar este un mic restaurant din apropierea Pietei Romane (str. I. C. Visarion, nr. 10, parter) fondat in 2017 de catre Ioana Vasîi, o tanara antreprenoare. Veti putea descoperi pizze inspirate de Italia, putin crocante si acoperite cu ingrediente selecte, alaturi de o varietate de salate, sandwichuri si aperitive gustoase. Din meniul de bauturi va puteti bucura de o gama variata de vinuri, cocktailuri, bere sau bauturi non-alcoolice.
Pe langa mancarea delicioasa si varietatile de pizza, Animaletto a fost gandit pentru a fi un loc primitor si confortabil prin mobilierul modern cu tejghele mari din lemn potrivite pentru socializare si iesiri cu prietenii sau familia in oras.
Aici puteti vedea si topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa in 2022.
Topul celor mai bune 100 de pizze din lume reuneste toate continentele si este format din 40 de pizzerii din Italia, alte 25 din Europa, 15 din SUA, 15 din Asia, 4 din America de Sud si 1 din Africa.
”Clasamentul de anul acesta este rezultatul muncii anuale a colaboratorilor nostri care au examinat un numar record de pizzerii din intreaga lume, respectand intotdeauna anonimatul si regulile platformei noastre. In final am invitat toti colaboratorii la Napoli unde am stabilit impreuna clasamentul final pentru 2022. A fost o provocare in adevaratul sens al cuvantului. Topul de anul acesta cuprinde multe stiluri diferite de pizza, insa cel napoletan, atat clasic cat si contemporan se afla in fruntea listei.” au declarat fondatorii 50 Top Pizza.
50 Top Pizza si-a castigat prestigiul datorita echipei de chefi, curatori si experti culinari care se intrunesc anual pentru a stabilit care sunt cele mai bune restaurante din lume.
Platforma a inceput in 2018 ca un ghid online conceput si editat la initiativa expertilor culinari Barbara Guerra, Albert Sapere si a jurnalistului Luciano Pignataro. Au inceput sa selecteze cele mai bune pizzerii din Italia, dupa care au reusit sa se extinda la cele mai bune din lume datorita colaboratorilor certificati de pe tot globul. Sunt profesionisti care calatoresc si testeaza varietati de pizza locale, stabilind in cele din urma cele mai bune si delicioase optiuni.
Daca vreti sa aflati secretele celor mai faimosi pizzari din intreaga lume, pe Netflix a aparut recent sezonul 8 din „Chef’s Table” care pune in valoare pizza la nivelul de arta culinara.