Skip to content

CIRCUIT da startul inscrierilor destinate tinerilor artisti

Între 2 și 20 martie 2016, Circuit lansează etapa de înscrieri deschisă studenților Universității Naționale de Arte din București și scriitorilor debutanți. 19 cei mai buni artiști vor fi selectați pentru a construi împreună elementele universului Circuit, îmbinate într-o expoziție originală menită să promoveze participanții la nivel național și să creeze o experiență unică publicului.

De-a lungul a trei luni, într-un proces creativ puternic interactiv, desfășurat în mai multe etape, aceștia vor construi de la zero o lume complexă, care îşi spune povestea folosindu-se de mai multe limbaje artistice. Aceasta se va concretiza într-o expoziție site-specificun spațiu-experiență – ce va fi vernisată iniţial în capitală şi itinerată apoi în alte 4 oraşe principale ale ţării – Cluj- Napoca, Timişoara, Sibiu şi Braşov (iunie-iulie).

Firul circuitului este iniţiat de 8 designeri vestimentari, iar fiecare va primi provocarea de a contura câte un personaj. Aceştia se vor întâlni în mai multe sesiuni comune de creaţie şi vor trasa împreună o primă direcţie a poveştii. Odată ce personajele poveştii sunt conturate, un grup de 2 scriitori va creea, sub orice formă literară găsesc oportună, povestea care leagă aceste 8 personaje. Mai departe în circuit, 2 graphic designeri vor găsi împreună expresia vizuală pentru expunerea textului poveștii în spațiul final, în timp ce un alt grup de 3 participanți va transpune povestea în ilustrații. Circuitul se închide cu un ultim grup de 4 artişti, care va completa povestea cu decoruri-instalaţii.

Prezentare detaliată a etapelor de lucru și a selecției o puteți găsi pe site-ul proiectului: www.art-circuit.com.

Înscrierea se face pe bază de CV și portofoliu la adresa [email protected] până pe 20 martie 2016. Aplicațiile vor fi selectate de către un juriu format din: Stela Lie, Sergiu Chihaia, Adrian Săveanu, Mihaela Michailov.

Întreg procesul creativ de construcție a universului Circuit și a evenimentelor adiacente va fi documentat foto/video, publicul putând urmări îndeaproape evoluția artiștilor și lucrărilor, precum și transformarea spațiilor gazdă pe site-ul proiectului.

Citește în continuare