Calatorim in toata lumea prin cocktailuri celebre. 7 retete de incercat acasa
Pentru a calatori in locuri indepartate si exotice nu mai aveti nevoie de un bilet de avion, ci doar de ingredientele potrivite. Cu ajutorul acestora, veti prepara cocktailurile devenite simbol in orasele in care au fost create sau care le-au facut celebre.
Va recomandam mai jos cateva dintre aceste cocktailuri, asa ca alegeti-va preferatele si calatoriti in unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.
Cocktailul French 75, numit astfel dupa arma franceza de 75 mm folosita in timpul Primului Razboi Mondial, a fost inventat in Harry’s New York Bar din Paris
Umpleti un shaker cu gheata, 45 ml gin, sucul de la un sfert de lamaie si un sirop simplu racit. Siropul se realizeaza in prealabil din ¼ cana zahar si ¼ cana apa, puse intr-un vas, pe foc mic si lasat pana cand zaharul s-a topit, dupa care luat de pe foc si lasat la racit. Agitati shaker-ul timp de 20 de secunde, scurgeti cocktailul in paharele de sampanie, dupa care umpleti pana sus cu 60-70 ml de sampanie. Ornati cu coaja de lamaie rasucita si savurati cat inca este rece.
Caipirinha este cocktailul national al Braziliei, iar ingredientul lui cheie este lichiorul Cachaca
Pentru a prepara acest cocktail foarte popular in Rio de Janeiro si in orice alt oras din Brazilia, adaugati intr-un pahar dublu 2 lingurite de zahar si feliile de la ½ fruct de lime. Amestecati bine, umpleti apoi cu gheata, adaugati lichiorul Cachaca si mixati din nou. Decorati cu coaja de lamaie.
Bellini a fost inventat in Venetia anilor ’30 de catre Giuseppe Cipriani, numele fiind inspirat de pictorul italian renascentist Giovanni Bellini
Acest cocktail se pregateste din ½ kg piersici medii, coapte, cateva felii piersica pentru ornat si 1 sticla de Prosecco, bine racita. Mai intai preparati piureul de piersici: decojiti fructele, taiati-le in jumatati, indepartati samburii, puneti piersicile in blender si mixati. Lasati piureul in frigider pentru cel putin 30 de minute. Apoi, turnati intr-un pahar de sampanie 60 ml din acest piure si completati cu Prosecco racit, avand grija ca paharul sa nu fie plin pana sus. Amestecati cu lingura pentru a se combina ingredientele si mai turnati inca un pic de Prosecco, dupa care garnisiti cu o felie de piersica. Serviti imediat.
Black Russian este un mix de vodka si lichior Kahlua care s-a servit pentru prima data in Hotelul Metropole in Bruxelles, in 1949
Astazi exista mai multe variante ale acestui cocktail, insa reteta simpla este formata din 60 ml de vodka si 30 ml de lichior Kahlua. Se adauga cele doua intr-un shaker, se completeaza cu gheata si se amesteca bine. Lichidul se scurge apoi inr-un pahar si peste se adauga cuburi de gheata. O alta varianta este aceea de a umple un pahar cu gheata, adaugati o parte de Kahlua si doua parti vodka, mixati si ornati cu o cireasa in varf.
Pimm’s Cup, cocktailul celebru din Londra, a fost inventat prima data ca bautura care sa poata fi servita cu stridii
Pentru acest cocktail, aveti nevoie de ½ cana lichior Pimm’s No.1, 1 portocala si 1 lamaie, taiate transversal in felii subtiri, ¾ cana frunze de menta, 1 ½ cana suc de ghimbir rece sau bautura carbogazificata cu lamaie si lime, 1 castravete taiat in felii, 3 cani de gheata, 1 mar taiat in felii subtiri.
Combinati lichiorul, feliile de portocala si lamaie si menta. Dati la frigider pentru 10 minute. Puneti in pahar sucul de ghimbir, cateva rondele de castravete, umpleti jumatate cu gheata, turnati amestecul de mai sus, impingeti menta pe fundul paharului si adaugati apoi bucati de portocala, lamaie si mere.
Ernest Hemingway, Ava Gardner sau Frank Sinatra se intorceau intotdeauna cu placere la barul El Floridita din Havana, Cuba, pentru a savura un Daiquiri
Adaugati intr-un shaker cu gheata urmatoarele ingrediente: 60 ml rom, 30 ml sucul proaspat de la o lamaie si 40 ml sirop din zahar brun demerara (sirop realizat din parti egale de apa si zahar, topit pe foc). Agitati pana cand bautura este racita, scurgeti intr-un pahar de cocktail si serviti rece, cu o coaja de lamaie rasucita.
Margarita, una dintre cele mai populare bauturi din Mexic, a fost inventata in Ensenada, nu in Acapulco, asa cum se vehiculeaza
Intr-un shaker, adaugati 3-4 cuburi de gheata, 50 ml tequila, 30 ml lichior triplu sec si 5 ml de suc de lime. Agitati bine, turnati bautura intr-un pahar larg, bine racit inainte, pe marginea caruia ati pus o felie de lamaie data inainte prin sare.