Pe 3 august are loc competitia dedicata Beef Master – pentru iubitorii de carne de vita si bucatarii profesionisti. Organizatorii asteapta si amatori la un concurs dedicat lor
Iubitorii de carne de vita si pasionatii de experiente culinare sunt invitati langa Bucuresti, la Club Arena, Moara Vlasiei, pe 3 august 2022. Invitatii vor avea posibilitatea sa urmareasca live 3 competitii de gatire a carnii de vita. Publicul va putea degusta carnea de vita Angus, gatita prin diverse tehnici precum slow cooking, smoker, kamado, grill deschis, grill inchis, beef spit roast si asado.
La aceasta competitie, s-au inscris 18 bucatari cu experienta se vor intrece pentru titlul de cel mai bun bucatar roman, specializat in prepararea carnii de vita.
Concurentii vor avea 90 de minute sa creeze 18 farfurii individuale, cate una pentru fiecare jurat, alcatuind o armonie intre ingredientul principal, carnea de vita, si garnituri, sosuri, si decoruri.
Elemente precum interpretarea retetei propuse, ingeniozitatea asocierilor dintre ingrediente, corectitudinea gatirii carnii de vita sau chiar coloristica, vor fi luate in considerare la punctajul final, anunta organizatorii.
Mai mult, evenimentul promoveaza si carnea de vita produsa in Romania, unde bucatarii amatori prezenti isi demonstreaza abilitatile de a gati, intr-un concurs culinar deschis.
Totodata, proiectul are si o dimensiune educationala, avand loc aici si competitia „Culinariada”, dedicata tinerilor elevi bucatari. Initiativa vine in sprijinul noilor generatii de a se afirma in domeniul gastronomiei.
In mai putin de o ora, concurentii juniori vor pregati un fel de baza alcatuit din vrabioara de vita, garnitura, sosuri si elemente de decor comestibil. Echipele vor putea fi asistate de profesori sau mentori, pentru a ajunge la cel mai bun rezultat.
Amifitrionul evenimentului este Chef Radu Zarnescu, unul dintre bucatarii implicati in demararea proiectelor nationale pentru bucatari si promovarea gastronomiei, fondator al mai multor evenimente culinare de tip competitie si jurat al emisiunilor TV cu profil gastronomic, printre altele.
Pentru publicul larg, participarea este gratuita, cu inscriere prealabila, aici.