Intr-un complex de ski din Slovacia, turistii se pot caza in case in copac luxoase cu privelisti spectaculoase si experiente in mijlocul naturii.
Complexul de ski Jasná din muntii Tatra de Jos din Slovacia le ofera vizitatorilor care se cazeaza la Hotel Björnson o experienta deosebita printr-un complex de case in copac.
Cele 15 case sau cabine prefabricate sunt proiectate si construite de catre compania slovaca Ark-Shelter si le ofera turistilor ocazia de a se a admira padurea din jur in timp ce promoveaza un stil de viata sustenabil.
Fiecare din cele 15 case sunt ridicate deasupra pamantului pe niste piloni si folosesc tehnologii sustenabile si materiale naturale pentru a promova un model de turism verde.
O parte din cabine sunt folosite drept camere de cazare pentru turistii care merg la ski in muntii slovaci iar 4 dintre ele sunt folosite drept centre de wellness ce includ camere de relaxare, masaj si sauna. Materialele utilizate la constructia cabinelor sunt inspirate de natura, in special de padurea care inconjoara complexul, pentru exterior s-a folosit molid negru asemanator cu lemnul copacilor din jur.
In interiorul caselor s-a folosit o paleta mai deschisa de culori din panouri de molid si podele din lemn de stejar pentru a reda un aspect luminos.
Pentru a oferi cea mai buna experienta, casele au fost integrate printre copaci in peisajul montan si sunt orientate catre padure pentru a surprinde cele mai spectaculoase privelisti.
Design-ul minimalist al complexului este inspirat de arhitectura scandinava si pune accent pe functionalitate. Vizitatorii pot inchiria o intreaga casa care are o capacitate de pana la 8 oameni.
Pentru grupurile mai mici se poate opta si pentru inchirierea unei parti din aceasta ce poate fi usor compartimentata prin pereti glisanti. Indiferent de optiunea aleasa, spatiul este gandit generos si impartit in camera de zi, dormitor, camera copilului, hol si baie.
Mai multe detalii despre preturi si cazare veti gasi aici.
Ark-Shelter este o companie de arhitecti tineri care vor sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice si a ritmului haotic al vietii cotidiene prin redefinirea conceptului de locuinta.
Compania a devenit cunoscuta datorita cabinelor modulare care pot fi amplasate atat in mediul urban, cat si cel rural sau natural. Acestea pot fi utilizate pentru locuire sau ca birouri si spatii de relaxare.
Constructiile lor sunt mobile si sunt adaptate in functie de mediul din jursi materialele localesi integreza tehnologii inteligente. ”Realizam case in care oamenii sa-si redefineasca scopul unei rutini zilnice si prin care sa-si reseteze bioritmul natural”, spune Martin Mikovčák, unul dintre arhitectii si co-fondatorii Ark-Shelter. Compania este detinatoare a premiului Cezaar, una dintre cele mai prestigioase distinctii oferite de Camera Slovaca a Arhitectilor.
Daca nu veti ajunge in Slovacia, veti gasi si in Romania locuri de cazare inedite care ofera o experienta in mijlocul naturii.