Concert Mark Ernestus Ndagga Rhythm Force (Senegal) in cadrul CTRL x Outernational
In 2017, festivalul Outernational Days 2 a avut mare succes, la fel si reprezentatia trupei de percutionisti senegalezi a lui Mark Ernestus, aflati pe atunci pentru prima data in Romania. La doi ani de la acel show, Mark Ernestus Ndagga Rhythm Force revin cu un nou concert duminica, 10 noiembrie 2019, la Club Control, in cadrul unui eveniment din seria CTRL x Outernational.
Biletele sunt disponibile pe Eventbook la pretul de 40 lei (acces general).
Intalnirea dintre artistul german Mark Ernestus si o trupa de tobosari si percutionisti din Senegal a insemnat inceputul unui drum nou, neexplorat pana atunci
In urma cu cinci ani, Mark Ernestus incepea colaborarea cu o trupa de tobosari si percutionisti din Senegal, Jeri-Jeri reprezentand un proiect nou si inedit inca de pe atunci. Astazi, Ndagga Rhythm Force este continuarea acelui proiect, unul cu mai multa forta si mai multa spectaculozitate, care imbina perfect miscarile fluide si ritmurile africane cu sunetele clare si complexe ale lui Ernestus.
Showurile lor live sunt intotdeauna fascinante, energia transmisa de senegalezi ajungand mereu la public.
Cu o luna inainte de caderea Zidului Berlinului, Mark Ernestus a deschis magazinul de discuri Hard Wax, punctul de start al revolutiei techno
Magazinul de discuri Hard Wax de la parterul unei cladiri din Berlin a devenit rapid locul in care a inceput revolutia techno, un punct important pe axa Berlin-Detroit. Apoi, Mark Ernestus a inceput sa colaboreze cu Moritz von Oswald, oferind unele dintre cele mai influente si uimitoare sounduri techno din ultimul sfert de secol. Colaborarea dintre cei doi a continuat cu numeroase proiecte, “Rhythm & Sound” fiind, poate, cel mai prolific dintre acestea. Din 2005, cei doi s-au despartit profesional.
Outernational Days este un festival anual care are loc in Bucuresti, incluzand concerte, workshopuri si vizionari de film.
Conceptul “outernational” este opusul lui “international” si se refera la genuri diferite ale muzicii contemporane, specifice unor anumite periferii ale spatiului cultural si care nu se identifica neaparat cu regulile occidentale. Muzica asimilata ca fiind “outernational” vine cel mai frecvent din zone ca Orientul Mijlociu, Asia de Est, Africa si Europa de Est, inclusiv Romania.
Outernational Days este un festival care are loc anual in Bucuresti, in septembrie in Control Club, Muzeul National de Arta Contemporana sau Biserica Anglicana, avand invitati din Rusia, Serbia, Iran, Liban, Turcia sau Zimbabwe.