Dalai Lama lanseaza un album cu cantece de relaxare. Albumul contine si pilde despre altruismul si dragostea esentiale pentru a trece prin pandemie
Cu ocazia aniversarii a 85 de ani, Dalai Lama, prin HitCo Entertainment si Khandro Music, a lansat un album de mantre si invataturi pe un fundal muzical linistitor. Intitulat „Inner World”, albumul maestrului intelept este dedicat deceniilor de viziune si de munca pentru pacea mondiala si „educarea inimii”.
Discul de 43 de minute contine 11 melodii si incepe cu piesa „One Of My Favourite Prayers”, continuandu-se cu meditatii recitate de liderul spiritual tibetan precum „Compassion,” „Courage,” „Healing” si „Wisdom”.
In „Compassion”, lansata la inceputul lunii iunie, Dalai Lama recita o mantra traditionala de dragoste si compasiune, „Om Mani Padme Hum”, pe un fond melodios relaxant.
Albumul a fost produs pe parcursul a cinci ani, la initiativa lui Junelle Kunin, o studenta de-a lui Dalai Lama din Noua Zeelanda.
In 2015, aceasta l-a contactat pe Dalai Lama exprimandu-si ideea de a crea un material discografic cu meditatii si mantre, pentru a-i ajuta in special pe cei care se lupta cu stresul emotional, iar spre surprinderea ei, acesta a fost de acord.
Kunin a realizat inregistrarile initiale la resedinta Preasfintiei Sa din Dharamsala, India, apoi a lucrat impreuna cu sotul ei, muzicianul Abraham Kunin, si alti artisti internationali pentru a produce muzica pentru piese.
Adeptii si admiratorii lui Dalai Lama din intreaga lume pot asculta mantrele pe platformele digitale de muzica.
Cand a fost intrebat de ce a acceptat sa realizeze acest material discografic, el a raspuns: „Insasi scopul vietii mele este sa servesc cat pot.” Vorbind despre album cu entuziasm, Dalai Lama a mentionat ca muzica poate ajuta oamenii intr-un fel in care el nu poate, si ea „reuseste sa depaseasca dificultatile si ne poate intoarce la adevarata noastra natura si bunatate.”
Albumul a fost lansat impreuna cu brosura „Inner World”, care dezvaluie beneficiile mantrelor scrise de calugarita budista Robina Courtin si opere de arta exclusive, realizate de Ella Brewer si Tiffany Singh, o combinatie de arta traditionala tibetana si contemporana.
Dalai Lama a obtinut premiul Nobel pentru pace in 1989 si continua sa fie un lider spiritual al poporului tibetan si o inspiratie internationala, o scanteie de speranta pentru milioane de oameni.
Intr-un interviu realizat recent de Alex Morris pentru Rolling Stone, acestia au aprofundat modul in care Sfintia Sa isi pastreaza calmul in cele mai tensionate momente.
Explicand cum se fereste de griji, Dalai Lama a mentionat ca totul se poate face printr-un antrenament care dezvolta emotiile pozitive. „Este foarte important. Toata emotia distructiva se bazeaza pe aparente, nu pe ratiune, astfel nu se poate medita asupra furiei, a urii, a fricii. Dar emotiile pozitive precum compasiunea, altruismul sau entuziasmul au la baza realitatea si ratiunea, astfel incat pot fi antrenate prin meditatie.” In plus, daca nu exista nicio modalitate de a depasi o problema, atunci grijile nu au niciun rost.
Dalai Lama recomanda ignorarea vazului si auzului, si acordarea unei atentii sporite mintii, completand ca „Doar creierul uman are capacitatea de a se concentra asupra unui punct si de a analiza.”
Intrebat ce fel de student era, Dalai Lama a mentionat in gluma ca a fost unul putin cam lenes, amenintat uneori cu biciul de meditatorul sau, dar treptat a devenit destul de intelept.
Sfintia Sa a adaugat ca practica in principal altruismul. „Corpul, vocea, mintea mea sunt dedicate bunastarii a 7 miliarde de fiinte umane.” Legat de albumul „Inner World”, daca muzica sa a reusit sa aduca ceva benefic de la lansare, acesta a explicat ca sunetul influenteaza mintea, iar daca acesta este frumos, cei care il asculta se simt fericiti, pe chipul lor aparand un zambet larg.
Intrebat la ce se refera prin „egoism intelept”, marele lider spiritual a mentionat: „Sa aveti grija de altii este cel mai bun mod pentru indeplinirea interesului. Altruismul este foarte util si foarte important pentru a va pastra linistea sufleteasca. Orice persoana pe care o intalnesc o simt ca pe un frate sau sora. Asta imi aduce pace interioara. Cred ca pot spune ca Dalai Lama, oriunde ar merge, zambeste mereu.”