Damien Hirst a creat doua lucrari pentru sustinerea medicilor britanici.Una poate fi descarcata gratuit la rezolutie mare pentru print acasa.
Lucrarile create de Damien Hirst pentru sustinerea sistemului National de Sanatate din Marea Britanie pleaca de la simbolul ideii de speranta in lupta cu covid 19, Curcubeul.
Una dintre lucrari se numeste Butterfly Rainbow si este formata din liniile curcubeului pe care sunt adaugate, la fiecare culoare alte forme de aripi de fluturi, unul dintre laitmotivele oeprelor lui Hirst.
O editie limitata a acestei lucrari va fi scoasa la vanzare iar banii vor merge catre spitalele britanice.
Damien Hirst a anuntat pe site-ul lui, unde a lasat o lucrare in format a3 liber pentru publicul larg, ca si-a dorit sa exprime in felul sau recunostinta pentru munca personalului medical din toata tara.
“Curcubeul e imbolul sperantei si cred ca e minunat ca parinti si copii din lumea intreaga deseneaza in aceste zile propriile lor curcubee speranta, afisandu-le la ferestrele caselor lor.”
Damien Hirst
Cea de-a doua lucrare a lui Hirst urmeaza aceeasi reteta a culorilor curcubeului si a aripilor, cu mentiunea ca arcul se transforma intr-o inima. Aceasta nu a fost insa lasata liber publicului larg.
Daca vreti sa pastrati amintire lucrarea Butterfly Rainbow a lui Damien Hirst, o puteti descarca in format a3 de aici
Damien Hirst are 54 de ani si este unul dintre cei mai influenti artisti britanici ai momentului.
Una dintre temele centrale ale lucrarilor sale este moartea, artistul devenind faimos pentru o serie de lucrari care includeau animale moarte. Una dintre cele mai cunoscute lucrari din serie este “The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living”, create in 1991, o instalatie uriasa cu un acvariu si un rechin in formol. Ea s–a vandut cu 8 milioane de lire si e considerata o lucrare reprezentativa pentru arta contemporana britanica a anilor 90.
Cu un marketing exceptional si lucrari concept care au captat atentia lumii intregi, Hirst a inregistrat in 2008 un succes fara precedent in arta contemporana vanzandu-si lucrarile intr-un show la licitatie prin Sotheby’s, direct catre public, fara sa mai treaca prin intermedierea unui dealer de arta. S-au strans aproape 200 de milioane de dolari, fiind de departe cea mai de succes licitatie pentru un singur artist, intr-un singur show.