(video) David Attenborough este gazda unei noi serii documentare „Prehistoric Planet” pe muzica lui Hanz Zimmer si in productia lui Jon Favreau („Avengers: Endgame”). Va prezenta in detaliu dinozaurii care au trait in urma cu 66 de milioane de ani, inclusiv “Pinocchio Rex”.
Apple TV+ a lansat trailerul seriei documentare „Prehistoric Planet” care este povestita de Sir David Attenborough pe o coloana sonora creata de Hans Zimmer, compozitor cu 12 nominalizari la Oscar si 2 trofee in palmares.
Seria va fi lansata pe platforma de streaming a companiei Apple la cateva saptamani dupa ce a castigat, pentru prima data in istorie, trofeul Oscar pentru „Cel mai bun film”.
Productia este semnata de Jon Favreau, Mike Gunton si departamentul de Istorie Naturala de la BBC Studios care a mai lansat si seria „Planet Earth”. Va avea 5 episoade, fiind difuzat cate un episod pe zi in perioada 23-27 mai 2022.
Documentarul promite sa „transporte privitorii in urma cu 66 de milioane de ani pentru a descoperi lumea noastra – si dinozaurii care traiau atunci – in detalii minutioase”. Pentru a reda detaliile istorice cu exactitate stiintifica, au fost combinate cele mai recente descoperiri paleontlogice si tehnologie de ultima generatie din industria cinematografica.
Pentru a crea o experienta cat aproape de ideea imersiva, s-a lucrat cu echipa de efecte speciale MPC care si-a castigat renumele dupa ce a recreat in detaliu animalele din productiile recente „The Lion King” sau „Cartea Junglei”.
Spre deosebire de alte serii documentare despre dinozauri, „Prehistoric Planet” prezinta fapte mai putin cunoscute din vietile acestora, puse in contextul mediilor in care au trait in perioada cretatica, pe coasta, desert, apa dulce, gheata sau padure.
Printre detaliile dezvaluite de Apple TV+ se numara tehnicile parentale uimitoare ale Tyrannosaurus Rex, doua specii de Tyrannosaurus care nu au fost recreate pana acum in spatiul digital dar si simpaticul Qianzhousaurus Rex care este cunoscut dupa porecla „Pinocchio Rex” sau Nanuqsaurus, un tyrannosaurus mai mic care avea pene ideale pentru a-i proteja organismul de frigul din teritoriile Alaskai de astazi.
In trailerul de mai jos veti vedea specii de Pterodactyl, Triceratops si Velociraptors, cei din urma fiind redati in plina glorie cu gheare ascutite si pene multicolore desi erau de dimensiunea unui curcan actual.
Intre timp, zilele acestea puteti urmari pe Netflix „A life in our Planet”, narat tot de Sir David Attenborough. Combina imagini uimitoare si tehnologie de ultima ora cu privelisti extraordinare ale unor locuri salbatice filmate pentru prima data si ale animalelor ce populeaza aceste tinuturi.
Acest proiect ambitios s-a desfasurat pe parcursul a patru ani si a fost filmat in 50 de tari si pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidentiaza diversitatea extraordinara a habitatelor din intreaga lume, de la salbaticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adancurile misterioase ale oceanelor si pana la vastele tinuturi africane si junglele Americii de Sud.