Skip to content

Disneyland Paris a deschis un restaurant condus de un chef cu stele Michelin. Jean Imbert este considerat urmasul lui Alain Ducasse.

Odata cu venirea primaverii, Disneyland Paris se reinventeaza prin noi experiente gastronomice.  Oaspetii sunt invitati sa experimenteze o aventura culinara de poveste in cadrul noului restaurant de lux, La Foret Secrete. 

Ascuns in interiorul recent renovatului Disneyland Hotel, restaurantul cu un meniu inspirat de lumea basmelor Disney este condus de Jean Imbert, chef francez cu stele Michelin. 

Imbert l-a urmat pe celebrul Alain Ducasse la conducerea restaurantului Plaza Athénée, reusind sa ii aduca o noua stea Michelin. Ulterior a creat meniurile pentru restaurantul Monsieur Dior din buticul Dior de pe Avenue Montaigne si pentru trenul Orient Express, Venetia-Simplon. 

Luna trecuta a primit o stea Michelin pentru restaurantul La Palme d’Or pe care l-a deschis in iconic hotel Martinez, unde se cazeaza toate starurile importante in perioada festivalului de la Cannes. 

Chef Jean Imbert transforma filmele Disney in delicii gourmet.

In cadrul La Foret Secrete, Imbert, recunoscut la nivel international si considerat urmasul lui Ducasse, imbina pasiunea pentru haute cuisine cu amintirile copilariei sale petrecute in universul desenelor animate Disney. 

Inspirandu-se din cele mai indragite filme de animatie, a transformat preparate clasice in mici opere de arta gastronomica, fiecare element din meniu activeaza nostalgia si aminteste de povesti care au adus magie in copilariile multora.

Printre preparatele spectaculoase se numara un ratatouille reinterpretat in cinstea lui Remy, simpaticul rozator din animatia Ratatouille. Este aromatizat prin folosirea apei de rosii si a unui condiment balsamic alb.

Fanii povestii Frumoasa si Bestia vor putea degusta un consomme cu trufe, un omagiu delicat adus doamnei Potts, ceainicul animat care o ajuta pe Belle.

Pentru cei care o iubesc pe Mica Sirena, chef Imbert a creat Under the Sea, un fel de mancare spectaculos ce aduce impreuna langustine, scoici si o jeleu marin cu note iodate. 

Toate filmele din portofoliul Disney au mancaruri dedicate, inclusiv Aladdin, Doamna si Vagabondul sau Indiana Jones.

Universul Aladdin este transpus intr-un preparat inspirat de calatoriile prin Orient: Prince Ali’s Tagine. Acesta contine carne de pasare gatita lent si imbibata in aroma fructelor uscate si a mirodeniilor exotice, o experienta culinara perfecta pentru cei care viseaza la aventuri in piete orientale pline de arome.

Un alt preparat aduce omagiu unei scene iconice din Doamna si Vagabondul: Tony and Joe’s Spaghetti, reinterpretat printr-o combinatie fina de spaghete cu vitel confiat si o emulsie cremoasa de branza Comte.

Pentru cei care sunt pasionati de aventurile lui Indiana Jones, meniul ofera un desert unic: Lost Ark Shortbread. Aceasta creatie imbina vanilia, caramelul, lamaia confiata si un crocant crumble de migdale.

Tot la categoria deserturilor merita mentionat La Pomme Ensorcelee, un tribut adus marului otravit din Alba ca Zapada si cei sapte pitici. Aceasta interpretare moderna contine un biscuit cu migdale, mousse de busuioc si mar, invelit intr-o glazura fina de ciocolata neagra.

De asemenea, fanii Frumoasei din Padurea Adormita pot savura un desert cu afine, vanilie si fructe de Timut, un ingredient exotic originar din Nepal, asemanator piperului Sichuan.

Experienta gastronomica este disponibila in trei formate: meniuri Discovery cu 3 feluri de mancare (140 €), Tasting cu 5 feluri (200 €) si pentru copii (70 €).

Meniul destinat celor mici include preparate inspirate din filmele Disney: The Lantern Festival, o interpretare rafinata a clasicului fish and chips din Tangled, si Alice’s Biscuits, biscuiti cu capsuni si ciocolata decorati sub forma cartilor de joc din Alice in Tara Minunilor.

Pe langa meniu, restaurantul impresioneaza si prin decorul inspirat de padurile fermecate din Alba ca Zapada si Frumoasa si Bestia.

Restaurantul este deschis doar seara, de miercuri pana duminica, detalii si rezervari aici.

Citește în continuare