Idei creative de afaceri: un escape room din Paris a recreat scena scufundarii Titanicului
Desi nu sunt o noutate pe piata ofertelor de petrecere a timpului liber, escape room-urile sunt o modalitate foarte placuta pentru a-ti testa atat abilitatile, cat si spiritul de echipa. La Paris sunt o serie de astfel de escape room, insa noua senzate pentru cinefili si aventurierii dornici de vacante este locul din care participantii pleaca in aventura navei Titanic.
Escape room-ul se numeste “Majestic Escape Game” si se regaseste in zona Les Halles, in locul unui cinematograf legendar parizian, iar in incinta experienta inseamna supravietuirea unui naufragiu, mai exact cel de pe nava Titanic. Practic, atat locul cat si tematica escape room-ului transforma participanii in actorii din film, fiind imbarcati pe Titanic, iar ei trebuie sa gaseasca varianta potriva pentru a nu se scufunda.
Escape Room-ul a are inclusiv apa, ceea ce inseamna ca participantii trec si prin aceasta provocare, insa au parte si de ajutorul unui ofiter care incearca sa ajute naufragiatii. In acest cadru hiperrealist, participantii trebuie sa ramana calmi, locul avand si o serie de efecte sonore ca strigate de panica a altor naufragiati de pe nava Titanic, iar apa creste semnificativ.
Intreaga experienta dureaza o ora, iar o grupa de participanti poate avea 4 pana la 6 peroane, nivelul de dificultate fiind mediu spre dificil.
Titanicul, cel mai mare pachebot din lume, s-a scufundat in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 in apele Oceanului Atlantic, dupa ce a lovit un aisberg, tragedia soldandu-se cu moartea a peste 1.500 de persoane.
Titanicul masura 269,1 metri lungime, avea o latime de 28 metri si cantarea 46,328 tone, iar inaltimea de la punctul de plutire pana la puntea principala era de 18 metri. Conform informatiilor, nava avea 2.224 de persoane la bord.
La 23.40, nava a lovit un aisberg neobservat pana atunci de niciun membru al echipajului. Initial, au crezul ca vasul a trecut cu bine peste acest incident, insa apa intrase deja in cala, cinci dintre compartimentele etanse fiind deja foarte rapid inundate.
In jurul orei 00.30, a fost lansata prima barca, cu numai 12 pasageri, cu toate ca ele fusesera testate pentru greutatea a 70 de barbati, iar Capitanul Smith ordonase evacuarea, avand prioritate femeile si copiii. In jurul orei 1.15, prora era deja sub apa, iar la circa 1.30, a fost lansata ultima barca.
Dupa 2 ore si 40 de minute de la impactul cu aisbergul, mai exact la ora 2.20, vaporul s-a rupt in doua si s-a scufundat. Pana in jurul orei 8.30 s-a incercat salvarea a cat mai multi supravietuitori, iar potrivit rapoartelor, a reusit sa salveze 705 persoane. Epava Titanicului a fost descoperita abia in anul 1985 de catre dr. Robert Ballard, la o adancime de circa 4 km, iar cele doua parti ale vasului se aflau la aproape 2 km una fata de alta.