Forest Whitaker, Hilary Swank sau Cynthia Erivo dau voci pe Spotify pentru carti audio clasice precum „Frankenstein”, „Persuasiune” sau „Marile sperante”
Spotify a lansat recent o colectie de noua carti audio clasice disponibile in exclusivitate pe platforma, fapt care indica interesul companiei de a-si dezvolta in continuare seria de programare non-muzicale. Lansarea reprezinta unul dintre numeroasele teste pe care Spotify le efectueaza in mod regulat pentru a imbunatati experienta utilizatorului.
Cele noua carti audio care sunt acum disponibile pe Spotify fac parte din domeniul public, dar inregistrarile originale au fost realizate exclusiv pentru platforma de streaming.
David Dobrik povesteste romanul „Frankenstein” al lui Mary Shelley; actorul american Forest Whitaker citeste memoriile lui Frederick Douglass – „Narrative of the Life of Frederick Douglass, a American Slave”; actrita Hilary Swank povesteste „The Awakening” de Kate Chopin; iar Cynthia Erivo citeste romanul de dragoste „Persuasiune” scris de Jane Austen.
Lista titlurilor clasice cuprinde si „Marile sperante”, scris de Charles Dickens si povestit de James Langton, si romanul „Jane Eyre” din 1847, al scriitoarei britanice Charlotte Brontë, care este povestit in exclusivitate pentru Spotify de Sarah Coombs.
Printre noile carti audio din biblioteca virtuala Spotify se numara si „Cane”, scris de Jean Toomer si narat de Audra McDonald; „Passing”, al scriitoarei americane Nella Larsen si povestit de actrita Bahni Turpin; si romanul de razboi „Red Badge of Courage” din 1895, citit de actorul american Santino Fontana dupa scrierile lui Stephen Crane.
Noua abordare va include, de asemenea, un capitol original inregistrat de Glenda Carpio, profesoara la Universitatea Harvard, o introducere care exploreaza istoria cartii si temele abordate. Publicului modern iubitor de literatura clasica va afla despre naratiuni si despre modul in care acestea inca rezista in prezent. Caprio poate fi ascultata si in seria numita „Sitting with the Classics on Spotify”, care ofera materiale literare bonus.
Cartile audio nu sunt o noutate pentru Spotify, platforma oferind o serie de lucrari literare care sunt mai putin promovate.
Inainte de lansarea celor noua carti clasice, utilizatorii puteau asculta seria „Word on Spotify”, care a cuprins playlist-uri pentru invatarea unor limbi straine, poeziile lui Emily Dickinson, o colectie de povesti de groaza clasice si infricosatoare, de la Stoker la Hitchcock, literatura franceza, studii irlandeze, discursuri din diverse domenii, printre care dreptul civil, mitologie, poezii de dragoste, Tragediile lui Shakespeare si multe altele.
Primavara trecuta, Spotify a lansat pentru utilizatori prima carte din seria Harry Potter, „Harry Potter si piatra filozofala”, cu capitole citite de celebritati precum Daniel Radcliffe, David Beckham si Dakota Fanning.
Noua colectie de carti audio clasice de la Spotify va fi disponibila gratuit la nivel international, dar va fi promovata ca un „proiect pilot” numai pe pietele unde se vorbeste limba engleza, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia si Danemarca.
Popularitatea cartilor audio in randul utilizatorilor germani ai platformei a fost motivul pentru care Daniel Ek, CEO Spotify, a decis ca ar trebui sa adauge si alte programe non-muzicale pe langa cele disponibile deja.
La inceputul anului 2019, acesta a anuntat ca Spotify va achizitiona companiile Gimlet Media si Anchor, specializate in podcast-uri.
In ultimii doi ani, compania s-a dezvoltat ajungand sa detina 1,9 milioane de podcast-uri, oferind acum unele originale cu personalitati precum Barack si Michelle Obama, printul Harry si Meghan Markle si Joe Rogan.