Skip to content

Gabor Mate vorbeste despre ADHD si „Minti Imprasitiate” pe 18 septembrie la Ateneul Roman. Intrarea e libera, evenimentul va fi transmis live pe voyo

Miercuri, 18 septembrie 2024, la Ateneul Român, ora 18.00, are loc o intalnire a publicului cu medicul Gabor Mate care va discuta despre ADHD si cartea sa “Minti imprastiate”.

Cartea a aparut la Editura Curtea Veche si o gasiti aici

Gabor Mate se va afla intr-un dialog cu jurnalista Paula Herlo si vor discuta impreuna despre acest volum exceptional care aduce speranta tuturor celor afectati de tulburarea de deficit de atentie. Intrarea este libera, Gabor Maté va fi pe scena Ateneului Roman, in fata cititorilor si va oferi autografe la final, in foaier.

Dr. Gabor Maté este medic si expert renumit, specializat in adictii, trauma, dezvoltarea copilului si relatia stres-boala

Gabor Mate este profesor in cadrul Facultatii de Criminologie de la Universitatea Simon Fraser si cofondator al ONG-ului Compassion for Addiction unde este Director executiv al Compassionate Inquiry si lucreaza alaturi de Sat Dharam Kaur, ND la viziunea generala si planificarea pe termen lung.

Ong-ul Compassionate Inquiry are si o filiala in Romania.

Gabor Mate s-a nascut la Budapeste in 1944 si a emigrat alaturi de tatal sau in anul 1956. In 1969, s-a casatorit cu Rae Mate si au impreuna trei copii. La inceputul carierei, a fost profesor de engleza si literatura, iar mai apoi a devenit medic de familie. A profesat la Portland Hotel, ca medic, iar apoi a fost coordonator al Unitatii de Ingrijiri Paliative din cadrul Spitalului Vancouver. 

De-a lungul timpului, a studiat legatura dintre minte si corp, mai exact dintre sanatatea fizica si mental, despre cum ne afecteaza stresul si anumite traume din copilarie. Asa cum spune si autorul, fiecare persoana poate avea o trauma din copilarie, ceea ce determina anumite tipare de comportament in viata adulta. Dependenta de mancare, de munca, de adrenalina, de validare din partea celorlalti, de jocuri de noroc, de cumparaturi, de retele sociale si asa mai departe sunt in stransa legatura cu primii ani din viata. 

Intalnirea din 18 septembrie de la Ateneul Roman are intrare libera, iar pentru publicul din tara ea va fi transmisa live pe voyo.

Citește în continuare