Galerie foto. Ce stiluri de machiaj au purtat vedetele la Premiile Oscar de-a lungul timpului
In aceasta noapte va avea loc cea de-a 92-a editie a Premiilor Oscar.
Iata o retrospectiva a look-urilor abordate de cele mai frumoase femei prezente in ultimii ani in cadrul Premiilor Academiei Americane de Film, dar si informatii despre evolutia acestei ceremonii de-a lungul a peste 7 decenii.
Machiajul reprezentativ al anilor ’50 este look-ul pin-up pus in evidenta de linia subtire de tus – o simpla inovatie care a oferit un aspect glamour al femeilor din acea vreme si care a fost preferat in detrimetrul fardurilor inchise de pleoape
La prima ceremonie de decernare, in 1929, organizatorii au decis sa anunte lista castigatorilor cu 3 luni inainte. La un an distanta, acestia au hotarat ca lista sa fie trimisa catre presa in seara Oscarurilor, la ora 11. In 1940, publicatia LA Times a incalcat pactul si a publicat lista in editia de seara, iar la decernare nu au venit decat castigatorii. De atunci, se foloseste metoda plicului sigilat, care este deschis pe scena. Vivien Leigh a castigat in acel an premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul pe care l-a avut in filmul „Gone With the Wind”. La sfarsitul anilor ’30 si inceputul anilor ’40 erau la moda buclele lejere, care in cazul actritei au reusit sa ofere un aspect mai cald formei fetei.
In 1952, sotul lui Lauren Bacall, Humphrey Bogart, a castigat un Oscar pentru „The African Queen”. Bacall si-a pus frumusetea in valoare in stilul glamour al anilor ’50 pentru care a devenit faimoasa.
Un reper al frumusetii, Audrey Hepburn a castigat in 1954 premiul Oscar pentru cea mai buna actrita gratie rolului pe care l-a avut in pelicula „Vacanta la Roma”. Bretonul scurt si sprancenele groase, drepte, au ramas un model de frumusete si eleganta. Rochia purtata de actrita a fost special creata pentru ea de Hubert de Givenchy.
Ca si Audrey, Grace Kelly era o persoana extrem de rafinata cu aparitii impecabile de ficare data. Buclele sale blonde si machiajul simplu pus in valoare de un ruj rosu, pentru care a optat si la gala Oscar din 1955, sunt astazi la fel de apreciate de femei ca in urma cu 65 de ani.
Intre anii 1960 – 1980 s-a pus accent pe pielea stralucitoare, iar machiajul ochilor era aproape inexistent, singurul produs folosit fiind rimelul
Aparitia Barbrei Streisand din 1969 a marcat o noua moda pe care multe femei au adoptat-o la scurt timp. Tunsoarea bob perfect ingrijita cu breton, dar si linia fina de tus a atras privirile tuturor specialistilor din industria frumusetii.
Jane Fonda se numara printre exemplele frumusetii perfecte ale anilor 1970. Actrita a purtat la evenimentul din 1979 bucle mari, voluminoase, ochii conturati in culori neutre si pusi in evidenta cu mascara, iar pe buze a avut o culoare maronie satinata.
Sfarsitul anilor ’90 a fost versatil fiind resuscitate tendinte ale ultimelor decenii, iar buzele au fost scoase in evidenta de rujurile intens colorate
Wyona Rider a adoptat in 1997 stilul stilul grunge, aparut in anii ’90, odata cu greutatile financiare ale acelor vremuri, combinate cu popularitatea muzicii rock alternative care castiga teren datorita unor formatii precum Nirvana sau Pearl Jam. Machiajul grunge este unul intens, care se bazeaza foarte mult pe folosirea fardului negru si buze conturate in culori puternice. La pol opus in acel an a fost actrita Nicole Kidman care a apelat la un machiaj in stil frantuzesc, purtand un fard deschis pe pleoape si buze intense in nuanta coacazelor.
Pentru look-ul din 2004, Charlize Teron s-a inspirat de moda Hollywoodiana a anilor 1920. Actrita a ales sa poarte un machiaj simplu, care i-a pus in valoare frumusetea naturala.
Dupa 2015 actritele au ales sa isi puna in evidenta frumusetea prin intermediul machiajelor naturale
In anul in care a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din „La La Land” (2017), Emma Stone s-a inspirat pentru look-ul ei din moda aniilor ’90, purtand buze rosii caramizii, iar pentru ochi a folosit o paleta monocromatica de culori.