Skip to content

Creatorii Game of Thrones povestesc despre incidentul cu paharul de cafea: „Parea ca suntem ca intr-un experiment psihologic in care nu vezi gorilele care alearga in fundal.”

Dupa un final care a lasat majoritatea fanilor serialului nefericiti, creatorii Game of Thrones au incercat in ultimul an si jumatate sa repare imaginea fenomenului global prin interviuri in care muta atentia de pe decizia de a elimina personajul lui Daenerys Targaryen in ultimul episod pe alte momente mai fericite.

Ieri a fost lansata cartea „Fire Cannot Kill a Dragon” scrisa de jurnalistul James Hibberd care urmareste procesul de creatie, productie si cele mai importante momente din spatele seriei „Game of Thrones”. Include 50 de interviuri despre munca scenaristilor, producatorilor, a regizorilor si a actorilor pe parcursul a celor 13 ani cat a durat pentru a crea cel mai urmarit serial din istoria recenta a televiziunii.

Unul dintre cele mai memorabile si amuzante incidente s-a intamplat in episodul al patrulea din ultimul sezon Game of Thrones cand un pahar de cafea a ramas pe masa in timpul unei secvente cu Emilia Clarke, actrita care a jucat-o pe Daenerys Targaryen, Mama Dragonilor.

Episodul s-a numit „The Last of Starks” iar in secventa cu pricina, Jon Snow era in prim plan iar Daenery Targaryen era in planul al doilea, asezata la masa. Printre bauturile de pe masa putea fi zarit un pahar de cafea care parea a fi de la Starbucks. Momentul a devenit unul dintre cele mai controversate din istoria televiziunii, pe retelele de socializare a fost discutat prin milioane de reactii din intreaga lume.

David Benioff, creatorul Game of Thrones a povestit intr-un interviu din carte despre reactia pe care au avut-o dupa difuzarea episodului: „Nu mi-a venit sa cred. Cand am primit emailul a doua zi, sincer, am crezut ca cineva ne face o farsa. Pentru ca ni s-a mai intamplat sa primim imagini care sa spuna „uita-te la avionul ala din fundal” si sa fie, de fapt, un trucaj din Photoshop”.

Dan Weiss, co-creatorul seriei a completat: „Am vazut secventa de mii de ori inainte. Si de fiecare data ne uitam la chipurile actorilor si la cum arata secventa langa altele care erau inainte si dupa. Mi s-a parut ca suntem ca intr-un experiment psihologic, in care nu vezi gorilele care alearga in fundal pentru ca stai si numeri mingii de baschet.”

Weiss a adaugat ca Game of Thrones nu a fost primul film sau serial in care se intampla astfel de erori. Insa retelele de socializare au schimbat felul in care acest gen de informatii sunt raspandite.

Weiss a adaugat: „Lucruri de genul acesta s-au intamplat dintotdeauna. In Braveheart se vede un om din productie, in Spartacus este un actor care poarta un ceas la mana. Insa acum, oamenii pot derula inapoi si toata lumea comenteaza in timp real. Un singur om a vazut paharul de cafea, a derulat, a comentat online si deodata, toata lumea a vazut paharul.” De altfel, Platforma IMDB are o sectiune dedicata in dreptul fiecarui film in care utilizatorii pot semnala diverse greseli care tin de scenografie, costume, machiaj sau par.

Incidentul viral din Game of Thrones a determinat o serie de interviuri in care actorii au dat vina unii pe altii. La inceput, „vinovata” a fost numita ca fiind Sophie Turner care a jucat-o pe Doamna Sansa.

Initial, Sophie Turner a spus ca paharul ii apartinea Emiliei Clarke:

Ulterior, a mutat vina pe Kit Harrington care l-a jucat pe Jon Snow.

Emilia Clarke a mutat vina mai departe pe Conleth Hill care l-a jucat pe Lordul Varys:

Ulterior, creatorii serialului au fost surprinsi de inca un moment viral dupa difuzarea ultimului episod al serialului. Fanii au observat o sticla din plastic cu apa in spatele unui scaun pe care statea personajul Sam Tarley.

Ultimul episod din Game of Thrones a avut un impact urias asupra carierelor celor doi creatori ai serialului.

Dupa succesul sezonului al saptelea din Game of Thrones, Benioff si Weiss au semnat un contract cu Disney pentru a scrie scenariile pentru urmatoarele filmele din seria Star Wars.

Finalul sezonului al optulea al serialului a avut reactii negative care i-a determinat pe cei de la Disney sa renunte la contractul cu ei. Ulterior, acestia au semnat o intelegere cu Netflix care valoreaza 200 de milioane de dolari.

Ultimul sezon din Game of Thrones a instigat o petitie semnata de 1,5 milioane de oameni prin care li se cerea celor de la HBO sa refaca ultimul episod al serialului. In petitia postata de Change.org, Benioff si Weiss erau numiti „scriitori incompetenti” si era mentionat ca remake-ul ar trebui sa aiba alti scenaristi.

Cea mai mare parte a povestii din serial este adaptata dupa cartile scrise de George R.R. Martin. Producatorii Game of Thrones s-au miscat mai repede cu lansarea serialului decat ritmul de scriere al lui Martin astfel ca ultimele doua sezoane au fost create dupa ideile comunicate verbal de scriitorul american. Cei doi scenaristi au fost considerati vinovati pentru decizia de a omori personajul favorit pentru a urca pe tron: Daenerys Targaryen.

Citește în continuare