Ghidul Pinnacle, versiunea pentru baruri a Ghidului Michelin, cauta pasionati de cocktailuri pe care ii va plati in alcool pentru a testa cele mai bune baruri din lume. Se pot inscrie si oameni din Romania.
Ghidul Pinnacle (The Pinnacle Guide), lansat in februarie 2022 de catre compania cu acelasi nume, cauta iubitori de bauturi alcoolice si nu numai pentru a evalua oferta barurilor din toata lumea pe baza unui sistem similar cu cel al Ghidului Michelin. Acestia vor fi platiti prin decontarea bauturilor alcoolice consumate in interes de serviciu.
Desi in ultimii ani au aparut diverse ghiduri pentru cele mai bune baruri din lume, reprezentantii Ghidului Pinnacle isi propun sa devina autoritatea mondiala in ceea ce priveste cele mai bune locuri care servesc cocktailuri.
Inspectorii Pinnacle vor vizita anonim baruri din intreaga lume, vor consuma cocktailuri si bauturi alcoolice si non-alcoolice si vor realiza evaluari bazate pe mai multe criterii, printre care ospitalitatea locului, gustul si calitatea preparatelor servite.
In spatele ghidului se afla o echipa de experti din industria ospitaliera care si-a propus crearea unui sistem de incredere pentru recunoasterea celor mai bune baruri din lume, indiferent de locul in care se afla. Prin intermediul ghidului, aceste baruri vor fi recunoscute la nivel international.
Asemenea sistemului stelelor Michelin, prin intermediul Ghidului Pinnacle s-a stabilit un set de reguli de clasificare de 1, 2 sau 3 Pin-uri care vor fi oferite barurilor selectate de catre inspectorii autorizati. Primul Pin va fi acordat la finalul acestui an barului cu cele mai mai bune evaluari.
Inscrierile pentru a deveni inspector autorizat au inceput in iulie 2023, iar procesul de selectie se desfasoara incontinuu. Se poate inscrie oricine, indiferent de profesie sau de locul de provenienta, insa candidatii ideali trebuie sa demonstreze ca au o experienta relevanta in ceea ce priveste domeniul ospitalier, al barurilor si o pasiune pentru cocktailuri si mocktaikuri.
Printre conditiile mentionate de organizatori se numara: familiaritatea cu cele mai bune baruri locale — indiferent ca e vorba despre petrecerea timpului liber sau motive profesionale — , sa nu fie o persoana care primeste foarte multa atentie sau tratament special in baruri, sa aiba abilitati de observare dezvoltate si sa fie capabil sa utilizeze si sa completeze eficient aplicatiile si formularele de evaluare, fie cu ajutorul computerului, fie pe telefonul mobil.
Au prioritate candidatii care au lucrat in domeniul ospitalier si in baruri, cei care sunt atenti la ceea ce consuma si au anumite principii cand vine vorba despre calitatea si echitatea dintr-un local public. Cei interesati se pot inscrie printr-un formular aici.
Inspectorii trebuie sa ramana anonimi pe tot parcursul procesului de evaluare, altfel vor fi descalificati.
Dupa completarea formularului de inscriere, candidatii vor fi intervievati telefonic sau prin conferinta video de catre un reprezentant al ghidului. Persoanele selectate vor urma ulterior un program de formare care cuprinde instructiuni filmate si un test prin care se va atesta daca candidatul poate deveni inspector autorizat.
Inspectorilor li se va oferi o lista de baruri apropiate de locuinta lor. Inainte de a vizita un local, acestia vor primi o fisa cu lucruri de avut in vedere pentru evaluare, dar si cateva informatii despre barul respectiv. Calitatea de inspector este valabila timp de doi ani, iar persoanele care vor dori sa continue trebuie sa repete de fiecare data procesul de candidare si formare.
De asemenea, administratorii barurilor din intreaga lume isi pot inscrie localurile pentru a fi evaluate, mentionand in prealabil care sunt preparatele sau aspectele cu care se mandresc. Mai multe detalii pot fi consultate aici.