Grand Hotel du Boulevard, acum Corinthia, transformat spectaculos de sarbatori. Povestea acestei cladiri istorice construita la 1873
Bucurestiul incepe sa se transforme intr-o adevarata poveste de Craciun. De-a lungul principalelor bulevarde, magazinele isi impodobesc vitrinele cu lumini si decoratiuni stralucitoare, iar targurile de Craciun isi deschid portile, transformand orasul intr-o destinatie de poveste. O plimbare la pas pe Calea Victoriei, inima festiva a capitalei, iti ofera o experienta magica.
Printre cele mai spectaculoase puncte de atractie se numara Corinthia Grand Hotel du Boulevard, care a aprins luminile de Craciun in seara de 29 noiembrie.
Inaugurat in 1873 si proiectat de arhitectul Alexandru Orascu la solicitarea bijutierului Jacques Herdan, Grand Hotel du Boulevard, o capodopera neoclasica si martor al istoriei Bucurestiului, isi va redeschide portile sub brandul Corinthia, dupa o restaurare minutioasa, imbinand traditia cu modernitatea si pastrand vie stralucirea epocilor glorioase.
Decorul hotelului surprinde prin atentia la detalii si povestea pe care o transmite. Printre elementele deosebite se numara ornamentele sub forma de baloane cu aer cald, care aduc un sentiment de nostalgie festiva, caii de carusel, ce adauga o nota jucausa si sofisticata, si, nu in ultimul rand, bradul tematic cu ceasuri, piesa centrala a decorului, simbolizand trecerea timpului si magia momentului prezent.
La decorarea hotelului au fost folositi 8.500 de metri de luminite si 630 de metri de ghirlande. Decorul este completat de 80 de brazi naturali, aproape 300 de brazi artificiali, 8 cai de carusel si 20 de baloane cu aer cald, toate contribuind la decorul de poveste.
Corinthia Grand Hotel du Boulevard va deveni cea mai noua destinatie de lux din centrul Bucurestiului, un boutique hotel ce urmeaza a fi inaugurat in prima parte a anului 2025, oferind 30 de suite exclusiviste. Odata cu deschiderea hotelului, celebrul brand SASS’ Cafe din Monaco va ajunge si la Bucuresti, aducand un nou concept de Restaurant si Lounge, iar in oferta hotelului se va regasi, de asemenea, si un centru spa.
Grand Hôtel du Boulevard din Bucuresti este unul dintre cele mai vechi si emblematice hoteluri ale capitalei Romaniei, cu o istorie bogata care reflecta evolutia orasului de-a lungul ultimelor doua secole.
Cladirea in care se afla Grand Hôtel du Boulevard a fost proiectata de arhitectul Alexandru Orascu, cel care a contribuit si la alte proiecte importante din Bucuresti. Constructia a fost finalizata in 1873, iar hotelul a fost initial denumit Hotel Universal.
Designul sau, in stil eclectic cu influente neoclasice, era modern si impunator pentru acea epoca, reflectand dorinta Bucurestiului de a se alinia standardelor europene. Fatada prezinta detalii ornamentale bogate, precum ferestre arcuite, coloane si elemente decorative florale. Interiorul original era decorat cu candelabre impresionante, stucaturi fine si mobilier luxos, reflectand rafinamentul epocii victoriene.
In 1877, hotelul si-a schimbat numele in Grand Hôtel du Boulevard, datorita pozitionarii sale pe Bulevardul Elisabeta, una dintre cele mai importante artere ale orasului. A devenit rapid un simbol al luxului si rafinamentului, gazduind personalitati importante, intalniri diplomatice si evenimente de societate. Hotelul a fost printre primele din Bucuresti care a beneficiat de facilitati moderne pentru acea perioada, precum iluminat electric si bai private in camere. In perioada interbelica, hotelul a ramas un punct de reper pentru viata sociala si culturala din Bucuresti, fiind locul unde se desfasurau baluri, receptii diplomatice si petreceri fastuoase. Era frecventat de personalitati din lumea politica, artistica si diplomatica, devenind un simbol al societatii mondene. De asemenea, bucataria hotelului era renumita pentru meniurile sofisticate, influentate de gastronomia franceza, o caracteristica a epocii.
Dupa al Doilea Razboi Mondial si instalarea regimului comunist, multe cladiri private au fost nationalizate. Hotelul a trecut printr-o perioada de declin, fiind utilizat pentru alte scopuri decat cel hotelier.
Dupa 1989, cladirea a intrat intr-o etapa de deteriorare, desi a ramas un monument istoric valoros, a fost renovat constanta in ultimii ani si urmeaza sa fie redeschis sub marca de lux Corinthia Hotels, continuand traditia sa de eleganta si prestigiu.