Skip to content

Un hotel boutique din Transilvania este prima destinatie din Romania inclusa in reteaua Small Luxury Hotels of the World. Meniul este creat de un Chef cu experienta in restaurante Michelin.

Bethlen Estates Transylvania intra in randul celor mai rafinate destinatii boutique din lume, fiind prima destinatie din Romania inclusa in colectia Small Luxury Hotels of the World. 

Aceasta recunoastere vine ca o confirmare a eforturilor familiei Bethlen de a pastra viu caracterul istoric al mosiei si de a oferi un alt fel de lux, unul care inseamna timp (slow living), gust (fine dining), echilibru (sustenabilitate) si conexiune reala cu traditiile.

Bethlen Estates Transylvania este un domeniu situat in satul Cris din judetul Mures.

Gandit pentru a oferi o experienta cat mai aproape de spiritul autentic al Transilvaniei, povestea domeniului incepe inca din anul 1305, fiind strans legata de mostenirea familiei nobiliare Bethlen. In ultimii ani, un proces amplu de restaurare a dat o noua viata caselor si conacelor sasesti din sat, transformandu-le in spatii elegante, in care mestesugul traditional se impleteste cu rafinamentul contemporan.

Restaurarea a fost realizata cu migala de artizani locali, fiecare detaliu, de la placile ceramice pictate manual pana la grinzile din lemn, a fost ales cu grija pentru a onora identitatea culturala a locului si pentru a oferi oaspetilor confortul pe care il cauta in astfel de evadari in natura. 

Dincolo de promovarea mostenirii sale arhitecturale si culturale, Bethlen Estates Transylvania a fost gandit si ca o experienta gastronomica inedita, imbinand conceptul de fine dining cu bucataria transilvaneana, un tip de restaurant fusion cu arome locale si tehnici internationale.

Restaurantul fine dining adera la filosofia „farm-to-table”, folosind ingrediente proaspete, organice, provenite de la fermieri, producatori si artizani locali.

Oaspetii pot savura preparate precum hribi de padure proaspat culesi, gatiti in sos de paprika sau un desert inovator creat cu fructe din livada. Meniul a fost creat de Chef Róbert Tordai, care stapaneste bucatariile frantuzesti si japoneze. 

Cu peste un deceniu de experienta in bucatarii cu stele Michelin din Franta, format sub indrumarea renumitului bucatar Raymond Blanc, Chef Tordai a dezvoltat o filosofie culinara profund inspirata de bogatia traditiilor din Transilvania, pe care le reinterpreteaza folosind tehnici moderne. 

Bethlen Estates Transylvania a atras deja atentia la nivel international, fiind prezentat in publicatii de renume precum Vogue, The Times, Elle, Travel + Leisure si House & Garden.  Pentru rezervari si detalii, accesati bethlenestates.com.

Small Luxury Hotels of the World este o retea exclusivista care reuneste peste 620 de hoteluri boutique independente din peste 90 de tari. Fiecare proprietate din portofoliu a fost selectata, vizitata si verificata personal pentru a garanta cele mai inalte standarde de ospitalitate, rafinament si autenticitate. Cu o medie de doar 50 de camere, hotelurile SLH ofera experiente intime, retrase, departe de turismul de masa, punand accent pe lux discret si grija reala fata de bunastarea oaspetilor.

Citește în continuare