Inspiratii culinare cu chef Alex Petricean. Memoria gustului de vara – Pe urmele focului, in recomandarile PENNY
Alex Petricean, unul dintre tinerii chefi care au reinventat bucataria romaneasca, avand un respect deosebit pentru ingredientele autentice romanesti, are in aceste zile impreuna cu PENNY Romania un serial inspirat de bucataria de vara autohtona care te face sa-ti doresti sa mergi in natura si sa prepari delicatese la foc deschis, “Memoria gustului de vara cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului”un proiect video promovat pe canalele de Social Media si pe website-ul PENNY, care va contine 9 episoade.
Romanii au stiut din totdeauna sa-si gospodareasca lucrurile de pe langa casa si sa pregateasca alimente hranitoare care sa le dea energie, iar Memoria Gustului de Vara cu Alex Petricean, Pe urmele Focului, recupereaza o parte din aceste traditii si gusturi delicioase.
Folosind produse din gama Hanul Boieresc pe care o gasiti exclusiv la PENNY Romania, chef Alex Petricean merge in natura si te invata cum te poti adapta mediului inconjurator si contextului zonei in care esti sau in care vrei sa calatoresti gastronomic pentru a realiza o mancare delicioasa autentic romaneasca. Rotisorul din 4 furculite sau structura din betisoare pentru a amplasa carnea pe foc deschis sunt solutii propuse de Petricean care pun in valoare produsele de la Hanul Boieresc preparate in natura la foc deschis.
Printre alegerile chef-ului sunt pui intreg Hanul Boieresc, carne tocata de vita sau amestec de la Hanul Boieresc, asortate cu cascaval de la Hanul Boieresc (Saveni sau capra cu oaie) si condimentate cu Mustar Hanul Boieresc
In acest moment sunt publice 3 dintre retetele create de Chef Alex Petricean si doua dintre retetele propuse de iubitori de traditie gastronomica romaneasca. Seria de propuneri de la pasionatii de bucatarie romaneasca va continua.
Acum pe site-ul PENNY Romania la fiecare reteta este implementat un calculator care adapteaza in timp real cantitatile ingredientelor in functie de cate portii intentionati sa preparati; puteti astfel gandi de la inceput o reteta pentru doua portii sau mai multe, eficientizand cantitatile de ingrediente folosite pentru a evita risipa alimentara.
- episodul 1 + reteta Pui cu sos de mere la jar
- episodul 2 + reteta Rulada de pui (cu rotisorul magic inventat din furculite).
- episodul 3 + reteta Placinta cu carne invelita in bacon
De la episodul 4 avem propuneri selectate in urma unui concurs desfasurat pe canalele de Social Media ale PENNY Romania, in luna mai, in care 5.600 de oameni au propus retetele lor preferate. Chef Alex Petricean a ales sase preparate finaliste pe care sa le gateasca in cadrul seriei video. Retetele sunt propuse de romani din toate colturile tarii, precum Transilvania, Moldova sau Oltenia.
- episodul 4 + reteta Ficatei de pui la jar (o reteta cu specific local din Moldova)
- episodul 5 + reteta Luscos (o reteta cu inspiratie din Ardeal)
Sigur in aceasta vara aveti planuri de iesit in natura, inspirati-va din recomandarile lui chef Alex Petricean si cu o vizita la PENNY de unde luati produse din gama Hanul Boieresc (https://www.penny.ro/hanul-boieresc/produse ), dar si legume proaspete 100% romanesti, puteti avea momente foarte speciale si gustoase alaturi de intreaga familie, reamintindu-va gustul bucatariei romanesti autentice de vara cu preparate la foc deschis, in natura.