Skip to content

Interviu Mihnea de Vries

Azi avem pentru voi un interviu cu Mihnea de Vries – regizor, scenarist, muzician si fotograf. Owner Red Pixel Films si „Pick up the records!” label.

Sunt sigura ca stiti multe din videoclipurile facute de el in acest an:
Hi-Q „Poveste fara nume 2007”
Celia„Trag aer in piept”
Directia 5„Anii”
Anka Badiu„My Baby (Tell me why)”
Moni-k & Effect„Sinada”

Pentru mai multe detalii, puteti intra pe blog-ul sau… 🙂 Dar deocamdata, va invit sa cititi interviul pe care i l-am luat noi!
Mihnea, multumim mult inca o data pentru acest interviu :*

1. In film, la fel ca si in muzica, exista oameni care fac meserie fara sa aiba o scoala de specialitate. Cat de importanta este o asemenea scoala in realitate?

Desigur, majoritatea regizorilor mei preferati nu au o scoala, sau au primit o diploma de onoare de la scoli de film pe unde au tinut cursuri. Eu nu i-as zice meserie fiind vorba de o arta si, evident, ai nevoie de un har care nu se poate invata. Totusi o scoala e binevenita, dar ea doar te ajuta sa-ti organizezi ideile mai usor. Ce e important de inteles este ca un film nu-l faci singur ci cu o echipa. Care daca nu e profesionista atunci poti sa fii si Spielberg si tot nu o scoti la capat.

2. De ce ai ales sa stai in spatele camerei? Nu te-ai visat niciodata in fata ei?

🙂 Mai am timp sa stau si in fata camerei si probabil ca o voi face curand, dar nu intr-un rol foarte important. In spatele camerei am ajuns printr-un sir bizar de intamplari. E la fel de fun ca si in fata ei, si e un mod misto in care sa-ti exprimi ideile. Mai e si feelingul de mic dictator pe care-l ai cand toata lumea de pe set face ce vrei tu 😉 Si acum serios… imi place filmul foarte mult, sunt un visator care evadeaza in filme, iar videocipurile sunt doar o perioada de tranzitie.

3. Avand in vedere ca am avut o discutie legata de target (Nota: Tess a avut discutia), vreau sa te intreb cat de important crezi ca este televizorul in educatia maselor (aici intrand si clipurile care pot educa pe partea vizuala)?

Eu nu am televizor acasa, televizorul e un instrument de indobitocire a maselor, nicidecum unul de educatie. Desigur mai sunt si emisiuni educative pe canale de specialitate, dar televiziunile comerciale sunt doar generatoare de spatiu de publicitate… Educatie se face in scoala, acasa, si citind carti, nu uitandu-te la tembelizor… Televiziunea e in cel mai bun caz entertainment atunci cand e de calitate. De multe ori vad emisiuni la care se uita prietenii pe care-i vizitez si intodeauna ii intreb cum dracu va puteti uita la emisiunile astea penibile? In concuzie NU!

4. Ce proiecte apropiate ai in vizor?

Ca de obicei videoclipuri, urmeaza sa filmez cu Crush si Alexandra, plus cateva trupe de pe afara, din Germania, Suedia, si chiar Islanda. Mai am in development cateva filme dar nu pot vorbi de ele:)

5. De care din videoclipurile tale esti cel mai multumit?

De primul

6. Ce fitze ciudate ai intalnit la vedetele cu care ai lucrat?

Nu prea am lucrat cu vedete, iar vedetele cu care am lucrat nu aveau fitze deloc.

7. Care sunt cele mai recente trend-uri in materie de videoclipuri?

Fiecare gen muzical are alt trend pe video. Dar, sincer, in ultima vreme am cam pierdut sirul din cauza lipsei timpului liber…

8. In ce fel crezi ca va evolua industria video?

Industria video sta in oglinda industriei muzicale… Adica este in cadere libera. E o perioada de tranzitie de la suportul clasic spre cel digital / Internet. Probabil ca in urmatorii 10 ani vor fi schimbari foarte drastice ale industriei muzicale, implicit si a celei de videoclipuri. Pe termen lung, datorita evolutiei tehnicii care va fi tot mai accesibila, orice copil va putea sa faca videoclipuri foarte bune, iar atunci nu vor mai conta decat super ideile.

9. Poate iesi un videoclip bun si cu fonduri limitate? Cat de mult depinde de bani?

NU! Nu putem sa comparam un videoclip Beyonce sau Justin Timberlake sau oricare artist hot din USA cu un videoclip very-low-budget made in Romania. Un videoclip in USA are buget de la 150 mii dolari in sus. In Romania bugetele incep la 2-3 mii si urca pina la 8-10 mii pt artisti de top… Restul sunt zvonuri! Este adevarat si faptul ca o productie in Romania este mai ieftina decat o productie in USA, dar difera doar cu max 50%, pe cand bugetele aici sunt de cel putin 10 ori mai mici. Asta se reflecta in calitate. Lumea zice ca regizorii romani nu stiu sa faca clipuri ca cei de afara si ca nu au idei. Idei avem, dar nu avem bani sa le realizam…

10. Un sfat pentru toti cei care isi doresc sa stea la fel ca si tine in spatele camerei.

Sa puna mana pe carte si sa se faca chirurgi esteticieni sau dentisti, sau sa se faca politicieni, ca e cel mai profitabil sport in Romania.

ATENTIE: Toate drepturile rezervate Monden.info: utilizarile neautorizate ale acestui material prin copiere, prezentare publica, transmitere radio / TV / Internet sunt interzise prin legea dreptului de autor. Orice persoana interesata sa mediatizeze acest material este rugata sa contacteze echipa Monden.info la monden.info [at] gmail.com .

Citește în continuare

Michelle Rodriguez si Cinemagia

Sunt cititoare fidela Cinemagia de vreo 6 ani, insa in ultima vreme cam abereaza la capitolul stiri... Am dat azi peste o stire legata de arestarea actritei Michelle Rodriguez, facuta…

Citeste mai mult