In Japonia au mare succes cafenelele unde clientii se joaca cu porci. S-au deschis cafenele cu bufnite, arici, pasari si serpi. Interactiunea cu animalele ajuta la reducerea stresului, a presiunii arteriale si la durerile de cap.
Dupa succesul localurilor care permit accesul cu animale de companie si al cafenelelor cu pisici, a venit randul celor cu porci. In Japonia, acest trend este in ascensiuneinca din 2019, iar clientii prefera adesea sa treaca pe la cafenele pentru a se juca cu porcii, chiar daca nu consuma ceva din meniu.
Clientii platesc pana la 15 euro (2.400 de yeni) pentru primele 30 de minute in compania porcilor, iar pentru ca spatiul este de obicei limitat oaspetii sunt rugati sa faca rezervare. Patrupezii de la cafenele sunt de obicei rase pitice care au o inaltime maxima de 35 de centimetri la maturitate.
Porcii de la cafenelele japoneze sunt curatati in permanenta si sunt linistiti si jucausi, le place sa fie in compania oamenilor, fiind printre cele mai prietenoase animale.
Printre cele mai populare cafenele cu porci din Japonia sunt cele care apartin de lantul „Mipig”, cea mai cunoscuta fiind in cartierul Harajuku din Tokyo, deschisa in 2019. Pana la finalul anului reprezentantii Mipig au anuntat ca se vor deschide alte doua localuri de acest tip.
Pe langa porcii adulti, cafenelele gazduiesc si pui, adesea porecliti drept „microporci” deoarece au dimensiunea unor pui de caine. Iubitorii de porci pot sa achizitioneze un patruped chiar de la cafenea in schimbul unei sume de 1.245 de euro, animalele fiind dresate si obisnuite sa foloseasca toaleta.
Cafenelele cu porci au devenit o atractie pentru turistii europeni. Majoritatea au aflat de existenta lor de pe Instagram si alte retele de socializare.
Cafenelele Mipig nu investesc in publicitate, fiind promovate prin fotografii si filmulete distribuite pe retelele de socializare. Postarile de acest fel atrag peste 70% din vizitatori, majoritatea fiind curiosi si dornici sa se joace cu porcii.
Desi este o atractie populara, activistii pentru drepturile animalelor au ridicat intrebari de natura etica cu privire la aceste cafenele, sustinand ca animalele au devenit instrumente pentru suplimenta veniturile. De asemenea, porcii s-ar putea sa nu fie la fel de bucuosi de contactul constant cu oameni, devenind mai stresati si obositi.
O solutie sugerata de activisti este ca aceste localuri sa fie administrate de adaposturi care incurajeaza adoptia animalelor si care pot facilita procesele legale de adoptie.
In Japonia s-au deschis in ultimii ani si cafenele cu bufnite, arici, pasari si chiar serpi. Interactiunea cu animalele ajuta la reducerea stresului, a presiunii arteriale si la durerile de cap.
Animalele de companie pot sustine bunastarea proprietarilor si ii ajuta sa-si gestioneze stresul, anxietatea si tensiunea arteriala. Acestea au un rol terapeutic, oferind o distragere de la problemele zilnice, avand beneficii pentru sanatatea mintala si fizica deopotriva.
De asemenea, animalele ii ajuta pe oameni prin reducerea riscului de boli cardiovasculare si in unele cazuri pot reduce chiar si alergiile.