Klimt, intr-o expozitie digitala imersiva la Bordeaux, proiectat pe 12.000 metri patrati, cu o piscina de 110 m
De cateva zile s-au pus in vanzare biletele pentru una dintre cele mai spectaculoase expozitii digitale din lume, Gustav Klimt – Bassins de Lumieres
Expozitia se va deschide in aprilie la Bordeaux, este creata de cei de la Culturespace care au creat anul trecut in Paris expozitia Atelier des Lumieres.
De data aceasta, in Bordeaux suprafata expozitionala este de 13.000 metri patrati, dintre care 12.000 vor fi spatiu de proiectie. Expozitia va avea si 110 metri de piscine si 90 de video proiectoare, iar totul este gandit pentru o experienta care sa implice toate simturile vizitatorilor.
Precedenta expozitie digitala creata de aceeasi curatori la Paris– Atelier des Lumieres – a atras peste 1 milion de vizitatori anul acesta, asa ca e de asteptat ca si expozitia din Bordeaux sa atraga vizitatori din toata lumea.
Iata cateva simulari pe computer a ceea ce va fi in expozitia de la Bordeaux.
Aceasta va fi deschisa din 17 aprilie pana in decembrie. Biletele costa intre 4 si 13 euro, segmentat pentru elevi, studenti, pensionari si vizitatori adulti.
Conceptul noii expozitii urmareste si succesorii lui Klimt, un program paralel din expozitie ii este dedicat artistului german Paul Klee, iar o sectiune mai mica numita Cube este dedicata artistilor foarte tineri.
Segmentul Klimt – Aurul si culorile contine proiectii cu cateva dintre cele mai cunoscute lucrari ale sale si cate o creatie semnata de Gianfranco Iannuzzi, Renato Gatto si Massimiliano Siccardi, totul insotit de muzica compusa de Luca Longobardi.
Expozitia dedicata lui Paul Klee este conceputa ca un spectacol de opera multimedia, cu lucrarile lui Klee animate pe ritmuri de opera, in structuri geometrice spectaculoase.
Pentru ca a fost invitat in studentie sa faca o rezidenta in Romania, Gustav Klimt are cateva lucrari si in Castelul Peles
Daca vreti sa vedeti creatia din tinerete a lui Kustav Klimt, data viitoare cand ajuteti la Sinaia vizitati Castelul Peles si intrebati direct ghidul despre lucrarile lui Klimt. De multe ori nu sunt incluse in traseul vizitatorilor si sala de teatru – unde tapiteria este pictata de Klimt, sau biblioteca unde o fresca este realizata tot de Klimt.
Pictorul a fost invitat in studentie in Romania de catre Regina Maria ca parte din proiectul sau personal de a le oferi un sprijin tinerilor artisti. Klimt a facut parte dintr-un program de “schimb de studenti”, a locuit o vara la Peles si, in semn de multumire, a pictat tapiteriile din sala de teatru, plus o fresca.