Locuri de petrecere a timpului liber de vizitat impreuna cu copiii
O vacanta petrecuta cu copiii in Romania poate fi o reala provocare cand vine vorba despre alegerea destinatiei potrivite pentru acestia. Pe langa obiectivele turistice care imbina elemente de istorie si natura, este necesar ca locul ales sa ofere posibilitatea unor activitati cat mai interactive si creative, de preferat in aer liber, dar si in spatiile de joaca special amenajate.
Va prezentam in continuare cateva destinatii de care sa tineti cont in viitoarea excursie impreuna cu cei mici.
In apropiere de cetatea Rasnov este amplasat cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, Dino Parc.
Cu o suprafata totala de 3 hectare, parcul este o zona de agrement si un muzeu in aer liber. Vizitatorii pot parcurge un traseu impresionant cu 100 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific. Pe langa acest traseu, Dino Parc dispune si de locuri de joaca pentru copii, casute in arbori, trasee de aventura, un labirint cu lasere care ofera copiilor posibilitatea de a pune in practica miscarile de spioni, expozitii unicat care completeaza cu succes traseul cu dinozauri si multe alte zone interactive.
Complexul contine si un cinematograf 9D care ofera o experienta extraordinara copiilor, fiind una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul filmului. Imaginea este 3D, iar printre efectele 9D se numara: apa, focul, ceata, vantul si zapada.
In premiera, Dino Parc Rasnov a reprodus cel mai mare animal zburator din lume, Hatzegopteryx Thambema, si cel mai mare dinozaur descoperit vreodata, un gigant de 45 de metri lungime numit Seismosaurus.
Intr-o excursie cu cei mici pe Valea Prahovei puteti face o oprire instructiva la Muzeul Trenuletelor din Sinaia, deschis inca din 2009.
Vizitarea expozitiei de trenuri electrice in miniatura din gara Sinaia poate fi o adevarata incantare pentru micutii pasionati de vagoane si locomotive. Fascinati de cei 300 de metri de linie ferata, alaturi de 150 de vagoane si 70 de locomotive, printre care si un tren Orient Express, si alte obiecte in miniatura, expozitia ofera detaliile unor machete de tunele si gari europene precum cele din Elvetia si Italia. Pe langa acestea, mai exista si machete specifice oraselor si satelor europene.
Colectia a apartinut omului de afaceri Alberto Drera, un italian pasionat de vehicule in miniaturi. Cladirea din gara Sinaia care gazduieste Muzeul Trenuletelor a fost construita in 1886 si reprezinta prima gara regala din Romania. In cadrul expozitiei, este reprodusa si aceasta la scara mica.
Acvariul si Delfinariul din Constanta constituie atractii de top pentru copii
O cladire emblematica din centrul istoric al Constantei, aflat vizavi de Cazinou, este Acvariul „Profesor Ion Borcea”. A fost construit in perioada 1955-1958 dupa planurile arhitectului A. Bernovschi si a fost deschis pe 1 mai 1958 ca al doilea acvariu public din Romania, primul a functioant in subsolul Muzeului „Grigore Antipa” din Bucuresti intre anii 1930-1940.
Acvariul cuprinde 130 de specii de pesti si este structurat in trei sectii: Marina, Dulcicola si Pesti Exotici, iar sectia Marina este cea mai numeroasa si reprezentativa dintre cele trei, adapostind specii de pesti si nevertebrate intalnite in Marea Neagra si migratori din Marea Mediterana. Aici pot fi observati sturioni, renumiti pentru longevitatea lor, specii de pisica de mare, scorpia si dragonul de mare, calutul si stelutele de mare, etc.
Sectia Pesti Exotici incanta privirea vizitatori cu o varietate de pesti care apartin diferitelor ecosisteme din America, Africa si Asia, precum tipuri de Piranha, pestele cutit, pestele inger, pisica de Amazon, pestele leu, plus multe alte tipuri de pesti cu un colorit variat.
Delfinariul din Constanta a fost inaugurat pe 1 iunie 1972, reprezentand prima forma muzeistica de acest gen din tara si prima din sud-estul Europei la acea data.
In prezent, noua sala poate fi utilizata atat vara cat si iarna, iar de-a lungul timpului Delfinariul a gazduit cele trei subspecii de delfini care traiesc in Marea Neagra: marsuinul, delfinul comun si afalinul. Pana in 2009, vedeta a fost delfinul Mark.
Considerat unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din lume, Salina Turda surprinde prin unicitate, numarandu-se printre cele mai spectaculoase bogatii naturale din Romania.
O vizita la Salina Turda poate fi pentru cei mici o calatorie fantastica in subteran, unde vor descoperi o lume noua, plina de experiente unice, reprezentand in acelasi timp o sursa naturala de sanatate. Pentru vizitatori este o varianta excelenta de petrecere a timpului liber, iar pe langa traseul pregatit prin Muzeul de Sare, exista si un mini-parc de distractii in Mina Rudolf si Mina Terezia.
Copiii se pot bucura de o serie de activitati interactive printre care o calatorie pe roata panoramica inalta de 20 m – singura roata panoramica din lume care functioneaza in subteran si ofera o perspectiva asupra bogatiei din salina. De asemenea, exista si un loc de joaca pentru copii, cu tobogane si minipanouri de baschet, piste de minigolf sau mese pentru tenis dotate cu toate accesoriile necesare.
Un weekend petrecut cu cei mici prin imprejurimile orasului Brasov se poate transforma intr-o experienta de neuitat, cu vizite la Aventura Parc, dar si la faimosul castel Bran.
Aventura Parc Brasov dispunde de 16 trasee de dificultate progresiva fiind un mod foarte placut de petrecere a timpului liber cu familia si cu prietenii. Cei mici se pot da cu tiroliana, pot face catarari sau sarituri, avand echipament de protectie in permanenta. Parcul detine si o mini-gradina zoologica si un teren de mini golf si prezinta un concept inedit de off-road pentru copiii de la 5 la 10 ani pentru ca acestia sa isi poata explora abilitatile de condus. Micutii isi vor depasi limitele si fricile de inaltime, distrandu-se in acelasi timp.
Vizitand castelul Bran din Transilvania, micutii vor descoperi intr-un tur interactiv diverse lucruri despre Vlad Tepes si legenda lui Dracula, dupa aceasta putandu-se distra pe un traseu de 15 minute prin „castelul Groazei”, mai exact 14 camere special decorate pentru a speria. Acesta este situat inafara Castelului Bran iar fiecare incapere are lumini, sonorizare si actori proprii, iar cei mici se poti intalni cu Contele Dracula sau Doctorul Frankenstein.