Skip to content

Margareta Paslaru este invitata de onoare al celei de-a 5-a editii a Festivalului Tanar de la Sibiu

Cea de-a 5-a editie a Festivalului Tanar de la Sibiu se va desfasura intre 1-10 noiembrie la Teatrul Gong. In deschiderea acestuia, pe 1 noiembrie de la ora 18.00, va fi proiectat filmul “Veronica”, care a fost lansat in anul 1972, a fost inspirat de fabulele lui La Fontaine si a fost regizat de Elisabeta Bostan.

Margareta Paslaru, care interpreteaza rolul Zana cea Buna, joaca alaturi de Lulu Mihaescu si Dem Radulescu

in stanga, imagine din „Veronica”

“Veronica” spune povestea unei fetite care traieste intr-un camin si, la implinirea varstei de 5 ani, primeste o traista fermecata care ii poate indeplini orice dorinta, doar daca este cuminte, darnica si prietenoasa. Conform statisticilor, acesta este unul dintre cele mai populare filme romanesti din toate timpurile, cu vizionari de peste 3,5 milioane de spectatori in cinematografele din tara.

Accesul la evenimentul de deschidere si proiectie va fi liber, in limita locurilor disponibile.

Actrita de teatru si film va reveni la Sibiu dupa 54 de ani de la filmarile pentru lungmetrajul “Tunelul” regizat de Francisc Munteanu

Filmarile pentru “Tunelul” au avut loc in 1965 la Sibiu, Buftea, Mosfilm, iar premiera in 1966, la Festivalul National “Pelicanul de Aur” de la Mamaia in care artista a primit „Diploma de debut in cinematografie” pentru rolul Iulia.

“Trairile personajului Iulia – diferite de la un cadru la altul – dramatismul, emotiile ascunse, vulnerabilitatea mascata prin siguranta afisata in local, toate mi-au stimulat creativitatea”,  afirma Margareta Paslaru.

Margareta Paslaru, cantareata – compozitoare, actrita de teatru si film si producator de televiziune, a debutat la finalul anilor 1950. Printre cele 7 filme in care a jucat se numara “Veronica”, “Gloria nu canta” si “Expresul de Buftea”.

Tunelul

In anul 1969 cantareata –compozitoare primeste la Cannes Trofeul M.I.D.E.M (Marché International du Disque et de l’Edition Musicale)

Este prima solista de muzica usoara care a primit la Cannes Trofeul M.I.D.E.M. in 1969, dupa ce in Romania, in 1968, a castigat Discul de Aur. Din anul 2007 sustine tinerii prin emisiunile radiofonice realizate, iar din 2010 le ofera un premiu anual pentru originalitate. Palmaresul ei cuprinde peste 700 de inregistrari, rezultat al colaborarii cu 65 de compozitori, dar si al interpretarii unor piese din repertoriul strain.

In 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale romanesti si protectia copilului, iar in 2000, cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti. In 2013 a primit Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler, iar decoratia i-a fost inmanata de principesa Margareta, in numele regelui Mihai I. In 2016, Margareta Paslaru a fost recompensata cu placheta “Artist plurivalent”, premiul de excelenta pentru intreaga cariera oferit de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film.

Teatrul Gong reprezinta Romania la cele mai importante evenimente culturale din Europa, America, Africa si  Asia

Teatrul pentru Copii si Tineret GONG din Sibiu, infiintat in anul 1949, este o institutie publica de spectacole cu un repertoriu bogat, printre care se numara spectacole de animatie, cu papusi si actori. Este una dintre primele instituii profesioniste de gen din tara, care se ocupa de educatia si formarea artistic, a copiilor si a tinerilor, si foloseste cele mai noi si diverse forme de exprimare ale artei teatrale si ale animatiei, printr-o gama de spectacole de diferite complexitati si cu multiple problematici, de la educatie pana la divertisment.

De-a lungul timpului si-a creat propria individualitate si recunoastere prin parteneriate si proiecte, care sustin atat caracterul unic, cat si popularitatea, la nivel national si international.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului sunt disponibile aici.

Citește în continuare