Skip to content

Mesele extravagante servite la bordul avioanelor private de lux. Din meniurile gourmet fac parte caviarul, trufele, vita Wagyu, homarul si preparatele complexe realizate pe loc, in zbor.

Avioanele private ofera unele dintre cele mai extravagante mese oferite la bordul unui mijloc de transport. Deseori, mesele sunt personalizate pana la cele mai mici detalii pentru a asigura o experienta memorabila. La bord sunt servite trufe, caviar si preparate gourmet realizate de cei mai buni bucatari din lume.

In ultimii ani, industria cateringului de lux a evoluat din ce in ce mai mult in zona aviatica, cu cresteri anuale de milioane de euro. Pentru mesele din timpul zborului, bucatarii folosesc adesea ingrediente si retete din zonele spre care se indreapta pasagerii pentru a-i introduce in cultura gastronomica a tarii spre care calatoresc. 

Descoperiti mai jos cele mai rafinate si exclusiviste mese oferite de companiile aeriene la bordul aeronavelor de lux. 

In avioanele companiei Safrans du Monde, care ofera transport de lux in toata lumea, Chef-ul Paul Caussé pregateste aperitive in stil frantuzesc si mese fusion cu trei feluri care pornesc de la bucataria tarii de plecare si se incheie cu cea de la destinatia de sosire. 

Preparatele realizate de Caussé — antrenat in doua restaurante cu trei stele Michelin din Paris — sunt descrise drept fusion, un amestec de culturi si ingrediente diferite, tratate cu o mare rigurozitate tehnica. 

Gatitul intr-un avion este foarte diferit fata de un restaurant la sol, ceea ce l-a determinat pe bucatar sa gaseasca noi solutii pentru a asigura cele mai bune rezultate. Chef-ul pregateste pentru fiecare zbor 4 meniuri gourmet complexe, in functie de destinatie, unele includ foie gras, homar sau caviar Beluga. 

Safrans du Monde organizeaza itinerarii pentru calatorii de lux care pornesc din Paris si dureaza intre 15 si 25 de zile. Printre destinatii se afla Columbia, Insula Pastelui, Polinezia Franceza si Japonia.

La Aero, o companie aviatica de lux cu terminal privat in Los Angeles, pasagerii se bucura de cea mai fina sampanie inainte de imbarcare, iar in timpul zborului de meniuri speciale care se schimba in functie de anotimp. 

Pe langa open bar, bucataria ofera si preparate personalizate realizate de Chef Nancy Silverton, printre care paste proaspete cu trufe albe si negre sau homar gatit intr-o tehnica japoneza speciala, servit cu trei sosuri fine, inspirate de cultura gastronomica de pe trei continente. 

Abercrombie & Kent ofera zboruri private in unele din cele mai greu de accesat zone din lume. Meniul de la bord este pregatit de bucatarul Magnus Hallgrimsson si este inspirat de locul de sosire. Hallgrimsson integreaza in fiecare meniu ingrediente traditionale de la destinatie. De exemplu, pentru viitoarea calatorie in Japonia, bucatarul a creat un meniu de sushi mixt, friptura cu carne de vita Hitachi Wagyu si celebra crema de zahar ars japoneza purin.

Compania britanica VistaJet are o abordare diferita fata de mancara oferita la bord si a optat pentru una dintre cele mai ravnite fripturi din lume, realizata de Chef Ricardo Giraudi.

Bucatarul detine restaurantul Beefbar, cunoscut drept cel mai bun local specializat in fripturi din lume, unde lista de asteptare pentru o rezervare se intinde pe cateva luni de zile. In cadrul zborurilor private care pleaca din Paris, Milano sau Nisa, pasagerii VistaJet pot servi cele mai populare preparate ale restaurantului, cum ar fi fileul de vita Kobe si fileul mignon de vita Wagyu, fara a mai astepta pentru o rezervare.

TCS World Travel, o companie multipremiata, cu experienta de peste 30 de ani in calatorii de lux, ofera la bordul aeronavelor sale mese rafinate simple, de la caviar si sampanie, pana la sandvisuri cu branza si preparate bazate pe produse locale de la ferme ecologice. 

Bucatarul sef Angie Song propune meniurile in functie de locul de plecare. Toate preparatele sunt bazate pe ingrediente sustenabile si locale pentru a sustine micii producatori. De exemplu, pentru decolarea din Hawaii, mesele includ sampanie Dom Perignon, un aperitiv cu caviar si inima de palmier, fileu de porc glazurat cu fructul pasiunii, cartofi mov Okinawa si branza de capra locala.

Citește în continuare