Skip to content

Metode practice pentru un interviu reusit @ incubator107

Esti in cautarea unui job, dar nu stii daca CV-ul tau este conform standardelor? Vrei sa mergi la un interviu dar nu stii cum sa te comporti? Iti este teama de primul interviu? Nu stii cum sa prezinti informatiile din CV in fata angajatorului? Desi exista o multime de modele de CV-uri, la inceput este putin dificil sa aduci CV-ul la o forma atractiva si care sa evidentieze foarte clar cine esti si care sunt valorile tale. De aceea in cele doua ateliere vei invata practic sa faci un CV relevant, vei afla informatii despre comportamentul la interviu, modul in care sa iti prezinti experienta profesionala si despre ce proiecte sa vorbesti mai mult, atitudinea la primul interviu, atitudinea potrivita in functie de tipul de recrutor intalnit si cum poti sa eviti raspunsul la o intrebare indiscreta sau o intrebare capcana.

La cele doua ateliere este invitat un recrutor cu experienta: Elena Popa.

Atelier 1: 18 noiembrie

In primul atelier, vom discuta despre ceea ce voi va doriti sa schimbati la jobul actual si impreuna vom gasi modul in care este cel mai bine sa faceti aceasta schimbare, discutand rand pe rand despre CV si cunostinte.

Dupa informatiile teoretice primite de la recrutor, a venit momentul sa le punem in practica. Și nu se poate altfel decat cu ajutorul unui joc de rol. Iar la finalul atelierului, fiecare va primi un test pentru a descoperi ce rol in echipa i se potriveste cel mai bine la un viitor loc de munca.

Atelier 2: 25 noiembrie

La inceputul atelierului vom discuta despre testul primit la primul atelier si interpretarea rezultatelor. Apoi, invitatul recrutor va discuta despre:

Tipuri de interviuri: telefonic, individual, de grup

Tipuri de recrutori si cum sa reactionezi din perspectiva unui candidat

Tipuri de intrebari intalnite in cadrul unui interviu si cum sa reactionezi din perspectiva candidatului

Ca si in cadrul primul atelier, notiunile teoretice vor fi puse in practica cu ajutorul unui exercitiu urmat de feedback, o sesiune de intrebari si discutii despre experiente proprii si exemple despre cum pot fi imbunatatite pe viitor. Iar la finalul atelierului fiecare participant va completa un plan de actiune.

Cu cine?

Sunt Diana Cristea, absolventa a unei Facultati de Jurnalism, un Master in Comunicare si un altul in Resurse Umane si Formator. in cei 8 ani de experienta profesionala am schimbat mai multe locuri de munca, in mai multe domenii. Și de ceva vreme am descoperit ceea ce mi se potriveste cel mai bine, ce imi place sa fac si in acelasi timp ma face si fericita. in timpul liber voluntariez si ma implic in diverse proiecte, ca facilitator sau animator socio-educativ si lucrez cu copii din medii defavorizate si implicit ii ajut pe cei care au nevoie sa-si dezvolte anumite abilitati. 

Cum?

Inscrierea la atelier se face online. Apasa cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1393, inscrie-te si vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei sa vii, zi-ne de unde ai auzit de noi si lasa-ne numarul tau de telefon.

Donatia ta ajuta incubator107 sa supravietuiasca si ne incurajeaza mesterul. Sugeram o donatie de 30 lei pentru fiecare intalnire si 20 lei pentru studenti si liceeni.

Daca nu va puteti permite, nu stati departe, ne puteti ajuta in alte feluri: sa promovam in companii. Programul de descoperire a pasiunilor, sa inchiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, sa atragem sponsorizari sau sa umplem pur si simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Citește în continuare