Oana Puscatu si István Téglás joaca intr-un spectacol despre Mihaela Runceanu. Spectacolul e in pregatire la Teatrul Apollo111
Decesul uneia dintre cele mai cunoscute si apreciate cântarete a anilor ’80, Mihaela Runceanu, va fi subiectul unui nou spectacol de teatru produs la Apollo111.
Catinca Draganescu si Gabriel Sandu au documentat, in ultimii 2 ani, aceasta poveste care a marcat istoria Bucurestiului si a lumii artistice in 1989 cand a fost gasita moarta in propirul apartament.
Piesa co-scrisa de cei doi dramatizeaza viata Mihaelei Runceanu, pe fondul interventiei si cenzurii regimului comunist in cariera artistilor din epoca.
Spectacolul va fi co-regizat de cei doi, iar rolul Mihaelei Runceanu va fi jucat de actrita Oana Puscatu.
Oana Puscatu a absolvit Facultatea de Teatru “I.L. Caragiale” Bucuresti in anul 2014 si este actrita a Teatrului Mic din Bucuresti. Joaca si pe scena teatrelor independente, este parte a companiei anglo-româna Bézna Theatre din anul 2014. Pasionata de muzica, a inceput sa cânte de la vârsta de 7 ani, a jucat in mai multe musicaluri (“Chicago”, “Fecioarele Noastre Grabnic Ajutatoare”, “Familia Fara Zahar”,etc.), iar in prezent este solista trupei de cover-uri Avenue.
Repetitiile pentru spectacol au inceput in luna septembrie, in conditii de siguranta, la teatrul Apollo111 din Bucuresti. Distributia spectacolului este completata de Cristina Draghici, Silvana Negrutiu, Vlad Galer si István Téglás.
Muzica spectacolului este creata de muzicianul Xenti Runceanu, verisorul Mihaelei Runceanu, si va include si cele mai cunoscute refrene ale acesteia.
Fotografiile sunt realizate de Cornel Brad.
Mihaela Runceanu a fost o cantareata foarte apreciata in anii 80, cu o voce spectaculoasa care i-a adus premii la toate festivalurile de profil din epoca.
Era absolventa de Conservator si profesoara pentru multi tineri care au devenit artisti cunoscuti: Carmen Trandafir, Marina Florea, Adrian Enache sau Madalina Manole.
A fost printre putinii artisti romani care au putut canta in strainatate in epoca chiar daca iesirie erau in tari comuniste – Cuba, Bulgaria, fostul URSS,