Opere de arta digitale interactive au fost expuse la un spital din Londra pentru a ridica moralul cadrelor medicale si al pacientilor. Imaginile sunt generate in functie de starea de spirit a privitorului.
Instalatia de arta interactiva fost instalata la spitalul Chelsea and Westminster din Londra. Ideea este ca pacientii si personalul medical sa intre in contact cu experiente audio-vizuale care induc emotii pozitive.
Instalatia „The Immersive Healing Art System” foloseste senzori si sisteme de scanare faciala pentru a identifica emotiile pe care le simte cel care se afla in fata ei, iar mai apoi sistemul cauta sa ii arate o imagine combinata cu sunet care sa ii schimbe in bine starea, sa relaxeze persoana respectiva.
Instalatia poate identifica diferite stari pe care oamenii le au precum tristate, veselie, calm si poate genera un numar infinit de vizualuri pentru a schimba in bine aceste stari. Conceptul a fost creat pentru a imbunatati starea psihica a oamenilor din spitale, birouri, spatii publice si chiar locuinte.
Avand in vedere ca pandemia de coronavirus afecteaza si psihicul oamenilor, cei de la spitalul Chelsea and Westminster din Londra s-au gandit sa vina in sprijinul cadrelor medicale si pacientilor.
Peste tot in lume, oamenii incep sa fie constienti si de efectele pandemiei asupra psihicului, mai ales in randul medicilor. Tot mai multe voci atrag atentia asupra pericolului burn out-ului in randul cadrelor medicale, care de mai bine de un an trateaza pacienti la foc continuu.
De aceea, orice ajuta in acest context – o vorba buna sau un gest, oricat de mic. La Arad, de examplu, Filarmonica de Stat Arad a sustinut un concert in curtea Spitalului Judetean, iar la Focsani tineri au dus flori medicilor. Peste tot in lume, artistii mari incurajeaza la randul lor medicii.
Puteti citi aici mai multe despre gesturile de solidaritate aratate medicilor.
Pe noi, cei care nu luam contact zi de zi cu spitalele, ne pot ajuta diferite tehnici de respiratie in tot acest context al pandemiei, pentru a mai reduce din nivelul de stres.
Mai jos gasiti descrise 5 exercitii simple de respiratie care reduc nivelul de anxietate. Respiratia profunda calmeaza sistemul nervos si imbunatateste calitatea somnului. Cercetarile arata ca emotiile sunt asociate cu diferite forme de respiratie. De exemplu, cand simtim bucurie, respiratia este regulata, profunda si lenta. Cand suntem stresati, sau simtim furie sau anxietate, respiratia devine superficiala, neregulata, scurta si rapida, avem tendinta sa ne tinem respiratia, ceea ce poate duce la respiratie excesiva sau hiperventilatie, unul dintre factorii care duc la aparitia atacurilor de panica.