Opt pelicule din portofoliul Bad Unicorn pot fi urmarite online
O serie de filmele de autor, prea putin prezente pe platformele comerciale, sunt disponibile online pe platforma video on demand Vimeo 8 pentru a incuraja oamenii sa stea acasa intr-o perioada in care cinematografele sunt inchise.
Cele opt filme care vor putea fi vazute online sunt: „Despre trup si suflet” in regia lui Ildikó Enyedi, „Taramul Binecuvantat” regizat de Francis Lee, „Atelierul” in regia lui Laurent Cantet, „Dovlatov” (regia Alexey German Jr), „Utoya: 22 iulie” regizat de Erik Poppe, „Vinovatul” realizat de Gustav Möller, „Pasari Calatoare” regizat de Cristina Gallego si Ciro Guerra si „Amanda” – o productie in regia lui Mikhaël Hers.
Astfel, Bad Unicorn continua politica de descurajare a piratarii si pune la dispozitia publicului filme de calitate, care respecta drepturile de autor.
Un bilet online costa 3$ iar utilizatorul poate vedea filmul intr-un interval de 3 zile.
Filmul „Despre trup si suflet” este primul lungmetraj regizat de Ildikó Enyedi dupa o pauza de 18 ani, si a fost nominalizat la Oscar la categoria Cel mai bun film strain.
Pelicula a avut premiera mondiala in 2017, la Festivalul International de Film de la Berlin, in cadrul competitiei internationale, unde a castigat Ursul de Aur.
“Despre trup si suflet” este o poveste de iubire atipica, intre doi introvertiti care isi dau seama, din intamplare, ca au acelasi vis in fiecare seara.
Totodata, povestea de dragoste a avut succes si la publicul din Romania, castigand premiul pentru Cel mai bun film european al anului in cadrul galei Premiilor Gopo.
Productia „Taramul binecuvantat” il are in rolul principal pe actorul roman Alec Secareanu si a fost unul dintre cele mai discutate si apreciate filme ale anului 2017.
Filmul regizat de Francis Lee a fost laudat in presa internationala, selectat si premiat la un numar impresionant de festivaluri: Premiul pentru regie la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Premiul Special al Juriului la TIFF Cluj, 11 nominalizari la 10 categorii la British Independent Film Awards si cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie.
Actiunea filmului se pretrecere intr-o primavara, in Yorkshire, unde tanarul fermier Johnny Saxby isi ineaca supararile si frustrarile zilnice cu betii strasnice si sex la intamplare, pana cand apare unu zilier roman venit pentru sezonul mieilor si cu initiaza o relatie intensa care-l arunca pe Johnny pe un nou drum.
Cel de-al optulea lungmetraj al faimosului regizor francez Laurent Cantet, „Atelierul”, a avut premiera mondiala la Cannes in anul 2017, in prestigioasa sectiune Un Certain Regard. Filmul prezinta dificultatea generatiei tinere de a-si gasi locul intr-o societate violenta, in contextul transformarii radicale a societatii si a culturii.
Olivia, interpretata de Marïna Fois, este o scriitoare celebra care organizeaza un atelier de vara la care participa un grup de tineri din sudul Frantei. Printre ei, Antoine, un tanar conflictual si talentat, care rupe dinamica grupului. Olivia este deopotriva ingrijorata si fascinata de violenta acestuia si vrea sa-l cunoasca dincolo de granitele Atelierului.
Filmul este distribuit cu sprijinul Programului Europa Creativa al Uniunii Europene.
„Dovlatov” este povestea renumitului scriitor rus Sergei Dovlatov, o drama in regia lui Alexey German Jr, premiata cu doua trofee la Berlin in 2018: Ursul de argint pentru contributie artistica si Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury.
Pentru prima data, regizorul isi indreapta camera de filmat asupra orasului sau natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra vietile tinerilor scriitori sovietici si a altor artisti reprimati in anii ’70.
Utøya – 22 iulie a fost prezentat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin 2018, si a avut un puternic impact atat in randul spectatorilor, cat si al presei.
Pe 22 iulie 2011, in Oslo, o puternica explozie declansata de o masina capcana a ucis 8 persoane. Peste doua ore de la evenimentul nefericit, autorul atentatului ajungea pe insula Utøya, unde se desfasura o tabara a tineretului laburist. Prinsi in capcana si fara cale de scapare, 69 de tineri au murit si 110 au fost raniti in urma atacului armat. Drama urmareste prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile ale tragediei.
Filmul de debut al cineastului danez Gustav Möller, „Vinovatul”, a avut premiera internationala in concursul oficial de la Sundance Film Festival 2018, unde a obtinut Premiul Publicului.
Thrillerul si-a continuat traseul festivalier cu Rotterdam IFF, Transilvania IFF, Montclair IFF, Seattle IFF, festivaluri unde pelicula a castigat acelasi trofeu: Premiul Publicului. Pelicula a fost propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019 si s-a aflat pe lista scurta a nominalizarilor.
Asger Holm (Jakob Cedergren), operator la serviciul de urgenta 112, raspunde la apelul unei femei rapite. Convorbirea se intrerupe brusc si astfel incepe o cursa contracronometru de cautare a victimei si a agresorului.
Drama regizata de Cristina Gallego si Ciro Guerra, „Pasari calatoare”, a fost lansata mondial la Festivalul de la Cannes, sectiunea Quinzaine des réalisateurs, si s-a aflat pe lista scurta a filmelor nominalizate la Oscar in 2019.
Actiunea peliculei se desfasoara in Nordul Columbiei, anii ’70, unde Rapayet si familia lui sunt printre primii stapani ai traficului de marijuana. Atrasi de bani si de putere, acestia isi abandoneaza ritualurile si credintele, alegand lacomia si crima. Astfel, se nasc primele carteluri de droguri si societatea va fi condusa dupa alte reguli.
O alta drama aflata in portofoliul Bad Unicorn este ”Amanda” in regia lui Mikhaël Hers, film care a fost prezentat in premiera la Festivalul de la Venetia, in sectiunea Orizzonti si care a castigat premiul ”Magic Lantern”.
Productia spune povestea lui David, de 24 de ani (interpretat de Vincent Lacoste) si a Amandei, nepoata sa de 7 ani, ramasa orfana dupa moartea mamei sale intr-un atentat terorist. Ducand o viata boema in Parisul zilelor noastre, cei doi construiesc o relatie plina de tandrete, in care fiecare dintre ei invata sa devina mai bun odata cu trecerea timpului.
Alec Secareanu, actorul roman din pelicula „Taramul binecuvantat”/”God’s Own Country” (2017), a fost nominalizat la British Independent Film Awards la categoria Cel mai bun actor.
Nascut pe 4 decembrie 1984, in Bucuresti, Secareanu a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, UNATC, in 2007.
A jucat intr-o serie de scurtmetraje romanesti precum „Matasari” si „My Name Is …”, in seriale TV si lungmetraje: „Love Bus: Cinci povesti de dragoste din Bucuresti” si „Visul lui Adalbert”.
Dupa aparitiile din productiile romanesti, Alec a jucat in primul sau rol in limba engleza, alaturi de actorul Josh O’Connor, in pelicula regizata de Francis Lee, „Taramul binecuvantat”, in care a jucat un fermier migrant roman, Gheorghe.
Dupa succesul obtinut cu faimosul film britanic, actorul roman a obtinut un rol in filmul de televiziune „Sfantul/The Saint”, cu Roger Moore si Eliza Dushku si un rol principal in spectacolul „Gundog”, montat la prestigiosul teatru Royal Court din Londra si regizat de directorul artistic, Vicky Featherstone.