Organizatorii de evenimente din Franta cer 50 de milioane de euro guvernului de la Paris!
Industria evenimentelor live din Franta, care a fost foarte afectata in urma atacurilor de la Paris, a cerut guvernului francez 50 de milioane de euro pentru a trece mai usor peste aceasta criza.
Ei au primit cu bratele deschise cele patru milioane de euro promise de catre ministrul culturii Fleur Pellerin la cateva zile de la atentatele din 13 noiembrie, dar au spus ca nu este suficient.
Avem nevoie de un plan pe termen mediu, iar pentru a minimiza impactul acestor evenimente avem nevoie de 50 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al sindicatului organizatorilor de evenimente din Franta, .
Promoterii francezi au declarat ca vanzarile biletelor din Paris au scazut cu 80% in saptamana de dupa atacuri, acestea fiind cele mai slabe de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Majoritatea teatrelor si a spatiilor de concerte s-au redeschis weekend-ul trecut, dar audientele au scazut cu aproape o treime in Paris.
De asemenea, costurile extra pentru a asigura securitatea concertelor de-acum incolo vor duce de asemenea la anularea unor spectacole pe viitor.
Foto: Vlad Busca / arhivamea.ro
Intre timp, in Romania, situatia este asemanatoare, iar in urma incendiului din Clubul Colectiv si industria romaneasca de evenimente are si va avea in continuare de suferit.
S-au inchis foarte multe cluburi, unele din proprie initiativa, altele fortate de autoritati, iar multe dintre ele se vor redeschide dupa ce isi vor reglementa masurile de siguranta.
Pana atunci insa, numarul de concerte si evenimente a scazut considerabil in noiembrie, multe dintre ele fiind anulate sau amanate pentru decembrie, iar oamenii inca au rezerve in a mai participa la astfel de manifestatii in locurile in care nu se simt in siguranta.
Autoritatile de la noi au ales in continuare varianta usoara, prin care dau amenzi peste amenzi, ceea ce in principiu nu este rau, dar mi-as dori ca aceleasi autoritati sa ii si sprijine pe antreprenori pentru a-si desfasura activitatea asa cum trebuie de-acum incolo.
Zona de underground din Romania va avea insa cel mai mult de suferit in urma acestor evenimente, iar o sala noua, de 800-1000 de locuri este acum cu atat mai mult necesara pentru ca trupele aiba in continuare unde sa-si sustina concertele.
Despre o sala de 20.000 de locuri care-ar putea aduce la noi si mai multi artisti straini, nu mai are rost sa vorbesc, caci deja o dam in fantezii.
Poate ca ar trebui ca si organizatorii de la noi sa se uneasca in aceste momente si sa-si faca un sindicat prin care sa ceara autoritatilor aceste lucruri. Altfel, ne asteapta vremuri grele…