Papa s-a intalnit cu SpiderMan in Vatican. Celebrul personaj i-a cerut Papei sa se roage pentru copii si famiile lor
La intalnirea saptamanala a Papei Francisc cu publicul din Vatican si-a facut aparitia si SpiderMan, care i-a cerut suveranului pontif sa se roage pentru copii si familiile lor.
Personajul este un tanar italian de 28 de ani care se imbraca in costumul de super-erou pentru a inveseli copiii din spitale, cu precadere cei din spitalul pediatric Vatican. Acesta a declarat, citat de AP TV, ca Papa i-a inteles imediat misiunea. Mai mult, eforturile tanarului au fost recunoscute inclusiv de Vatican, care stia ca este un super-erou in adevaratul sens al cuvantului, fiind alaturi de copiii din spital pe perioada carantinei prin apeluri video, peste 1400 la numar.
Aparitia unui super-erou la spital ajuta foarte mult in terapia copiilor, mai ales ca acestia au o interactiune redusa cu lumea exterioara, in aceasta perioada pandemica. Mai mult, chiar SuperMan spune intr-una dintre cartile de benzi desenate o expresie folosita des pentru motivatie: „Esti mult mai puternic decat crezi ca esti. Aveti incredere in mine.”
Primirea unei vizite speciale de la un super-erou poate aprinde imaginatia unui copil si poate oferi o emotie si o incantare incredibile, in cazul copiilor internati la spital fiind deseori un moment foarte important, care poate schimba de multe ori raspunsul la tratament.
Super-eroii s-au nascut in paginile benzilor desenate si sunt o inventie americana, chiar daca exista in literatura universala mai multe personaje care ar putea fi de inspiratie.
Inainte de aparitia super-eroilor in forma prezentata de Disney si Marvel, alte exemple sunt aventurile fictive ale lui Sir Walter Scot, nuvelele gotice ale lui Horace Walpole, voiajele fantastice ale lui Jules Verne sau inventiile stiintifico-fantastice ale lui H.G. Wells. Inclusiv in literatura romaneasca avem astfel de eroi, Praslea si Fat Frumos fiind cateva exemple.
Tot in aceste zile, intr-un spital pentru copii din Paris, balerinii de la Paris Opera au dansat ca sa destinda putin atmosfera.
Cei doi balerini au dansat intr-o unitate de terapie intensiva, unde un baiat intubat ii urmareste pe cei doi care se invart in fata lui in costume sclipitoare, dar si in fiecare salon unde erau internati alti copii. Cei doi au ales costumele din spectacolul „La Bayadere” – avand totodata si masti chirurgicale.
Proiectul face parte dintr-un program mai mare initiat de o organizatie elvetiano-franceza, care isi propune sa motiveze copiii sa danseze, chiar daca vin din medii nefavorabile, fiind afectati de saracie, exil sau boala. Chiar daca o parte dintre copii nu pot vorbi, cei doi balerini au povestit pentru France 24 ca simt in comunicare non-verbala a copiilor din spital curiozitatea si la unii dintre ei, chiar o scanteie, ceea ce inseamna ca programul lor are deja rezultate.